The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[2]

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
竟然真係靠U煎..估佢唔到
好能老土啊
留條尾下季玩內戰
根住內戰又兩季
兩敗俱傷時,果班乜春低語者實出黎清場,
然後negan擔大旗帶翻rick打
正路
主角真係太撚好戲
又型到仆街
漫畫euguene返去rick隊幫返rick ?
直升機呢?
漫畫u煎冇離開過Rick佢地
個尾真係埋得好好
好有感覺
其實可以成套劇係到畫個句號
Rick同morgon有次比人捉撚咗
有d人想跟佢返去 佢拎斧頭一野斬人背隻 勁撚狗
漫畫打得好慘烈,果陣RICK冇左隻手(比The Governor斬左)最終戰再比negan打斷埋隻腳
TV版改到七彩 好心TV版就完左佢啦,CARL死左之後好多野應該會接唔到漫畫
我都覺呢度可以完左佢
或者過一兩年再拍續集
如果佢之前無出過直升機肥婆就可以完
但出左就點都要講埋落去
不嬲漫畫同電視當兩個劇情分開睇
自己有玩漫畫版手機GAME,入面又有另外一D故事同原創人物
所以叫做有3個故事去睇

不過淨係比較TV同漫畫,漫畫除左睇唔慣美式畫風外,其實劇情同人物刻劃都好睇好多
直升機GROUP人感覺少少似依家漫畫果到果個"女總統"
真係好失望
明明第一至六季係神作,而第七季第一集係我睇過咁多集最震撼最痴線嘅一集,韓仔爆頭,rick 要砍自己個仔隻手。negan 篇明明有個咁好嘅開始,但最後竟然發展到咁 U煎無情情變節、左膠拖戲果啲都算,但最後點解可以唔殺negan⋯⋯
呢個人殺左你咁多同伴,口口聲聲係”family”。Maggie 變黑唔係冇原因。你要重建文明冇問題,文明社會都可以有死刑啦。明明negan篇可以令walking dead 變神作中嘅神作,依家就由神作變糞作

實有人話我又要睇又要屌,我就係好中意睇呢套野先打咁大篇野屌,真係好掛住以前TWD講主角成班”family”共同進退嘅風格
唔係既
比你殺左negan
將來都仲有個negan 既出現
就係要佢無死來點醒依班人呀 同要佢見證
人性再現係未來
個尾埋得咁好 又開多季
又block多個唔識字既漫透撚
FTWD 新一集幾好丫

Morgan+神鎗手阿John+裝甲車女記者Althea,全部有情有義,角色鮮明

點撚知會比madison 一家伏佢地,Alicia
仲會唔會有第9季?
定係唔會拍住?
I am going to kill u. Maybe not today, maybe not tomorrow. But nothing can change... U are already dead.

仲諗住 s7 首尾 重複呢幕 最尾會殺添
我都覺得唔一定要殺尼根先叫GOOD ENDING
反而果刻我以為尼根死左, 更加覺得係草草收尾
Negan: 好啦,我地共創將來
Rick: 屌,終於落搭
My mercy. Prevail over my wrath S8E1開頭有佢依句🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞