The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[2]

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
Tara
咁Tara 係咪奶左野
一定無事啦
賭十蚊D仔特登搵支冇毒既射佢

仲要唔shot to kill 只係射身
有個鏡頭影佢地訓晒定唔知暈左
maggie趕到去仲一槍射死埋個站崗
可能都turn晒
D劇情都唔知睇緊乜
條o靚仔咁易拎到鎖匙已經夠痴線
圍欄入面仲要有隻咁岩時間turn
暴走劇情
劇情已經膠到同tvb既劇一撚樣
老實講句

其實前幾季, 薩莎 已經試過用刀插完喪屍, 跟住唔小心割到軍佬

當時好多人仲討論軍佬 會唔會屍變
enid出黎個季好樣衰,今季愈睇愈順眼
棄左3季,入黎睇下po,發現棄得冇錯
呢套野我想問係咪換過編劇,明明頭幾季好正次次睇完都期待下星期,而家到第八季集集都睇佢無限ff + 回憶,而家次次都禁住手機睇,悶撚到
唔知第幾集開始飛住黎睇
套劇走向就係
講多得人性 之後 又一集講屍 殺人
但次次都係訓哂教 班屍先有能力食到人
同監獄果次一樣
同埋啲動作/特技/槍戰越嚟越hea
人人睇到既都未必一樣
反而今集我睇到既係想繼續推maggie揸fit條綫?
成功用計謀 直接放佢地入嚟再打 唔洗比佢地強行攻城, 可以保住個大閘.
個女人同跛腳佬讚好在有佢揸fit

仲有墳頭個鏡頭出現左2次
呢頭讚完佢 嗰頭又再死人, 亦不斷咁提到糧食已經冇淨

但屌你老味唔好講最後戰果同咁大殺傷力
班救世軍揸melee同箭都咁勇武
明知對邊揸槍同你打
咩料
喺呢度見到d人求其睇,之後又判官上身咁日屌夜屌真係好煩
仲要扮專家話人打倒昨天的我
大佬,傷口直接入屍血病毒呀,等於直接被咬呀
同全部人如果死左會turn有乜衝突呀
計謀

無啦啦熄哂d燈

班saivors就可以當黎你走哂 無遮無擋咁行出黎

好 就當班saivors on9

咁都可以射唔死哂班人? 死1/3都唔知有無

真係屌住黎睇
班編劇由上半季開始已經放棄思考
係咪換左班底?
點解個質素同之前個幾季爭咁撚遠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞