[航空]連登飛機膠討論區3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
絕種mk妹
點解
點解?
求link
359都算ok喎(唔甩皮甩骨嘅話) 嗰d唔知咩332呀333呀真係
同意巴打
記得買飛嗰時見到有350諗住試下
仆街去嗰程就話壞機delay
屌你老母依加我如非必要都唔會揀350
仲以為係呢個
如果壞機 delay
我情願佢慢慢整
原來係深航自家製 幾出名架喎
D支那人個個口飯都食左幾啖, 見個空少拎枝醬黎, 又用過公家匙每人掘小小. 個情景真係支那人先會ENJOY.
你咪當first class畢魚子醬咁囉
只不過由空姐serve你變咗做self-serve啫
點同, CAVIAR CREW落隻新碟. 支那辣醬同佢D口水飯一齊撈WOR. 2個次元WOR
根本喺香港嘅嘢有幾何唔變7?間間公司都唔想俾錢,又要馬兒好 又要馬兒不吃草。

你哋成日以為因航啲機師係鬼佬就好過廚叉。講真依家得啲無料鬼佬先會嚟,廚叉嗰啲點衰都有jet exp,真係有料嘅大多都留晒喺英美澳紐本土航空公司啦,依家得啲南非佬會嚟香港,因為佢哋本身個國家太19
332 330 33S我都坐過
冇咩大問題
咁呢個for sure啦
但係架機得1年左右就壞
對呢架機啲信心跌左就梗
HX呢D放水TRAINING就算數LA. 因航主要係本地機頭都TRAIN得好捉, 雖然都未收日本個隻嚴法.

不過世界大勢都係D機越黎越易渣, 個機頭PERFORMANCE係龍係蟲就睇每年test個嚴格程度. 長榮就係年年考得緊, 呢幾年開始打風都飛到. 因航當然一向屈機技術出名.

唔通好似泡菜個D咁機頭咁咩, 坐係cockpit原來無auto唔識渣
得閒去pprune睇吓啲因航鬼頭噏乜先啦...小弟自問覺得自己都好流,有時見到啲新人真係連去完廁所吹多2句都唔敢
佢d機個機門霉左啫 冇野嘅
其實我都明你講乜, 所以成日都話HX/CX幾時鬥快炒機

但呢個世代JET太成熟, 要真係好多環境因素, 黑到一個點先炒到. 六合彩差唔多個個月有人中, 但要炒一隻JET真係唔係. 世上大把更廢既機頭, 更垃圾既管理同MAIN都未炒, HX同CX意外率算係高左, 但離出事真係有D遠.

而家係信B記同A記技術多過機頭, 亦係咁多來出咁多意外後換黎既成果. 所以話敢坐C919個D, 真係GOOD LUCKY啦.
最大問題係C919到而家都未商轉,C929又黎緊
廚叉依家一定唔係放水training 依家揸fit個香港人大佬standard 好撚高㗎

https://xfw-spotter.blogspot.jp/2018/02/a321-231sl-hong-kong-express-d-azao-b.html?m=1

UO又上花機 今次上新機(應該長命過U Fly Alliance B-LPH掛 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞