[航空]連登飛機膠討論區3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
點會呀 係HX先會咁衰
所有仆街嘢都係HX做
唔撚係ma 廚叉除左平之外仲有咩優點 管理又垃圾 維修又垃圾
未, 不過大勢都應該係咁.
飛機始終空間有限, 冷盤要KEEP得又要好食又要MASS PRODUCTION, 應該難過熱盤. 仲要高空味覺DEGRADE.
估唔到HX都有打手.
垂死掙扎
要呃人 先要呃自己
BoB 唔係問題,但係有幾多反映到係機票道?

而且焗爐對油嘅消耗應該唔大,遠比cargo 少,其實cut red eye 食野,我明白,但如果係mid haul 嘅,BoB 我有保留
冷盤其他實好難保存,而且冷盤本身通常比short haul 用多,因為焗爐無時間焗
其實呢到都無人盲反HX, 講盲反因航其實反得仲勁.

HX D機甩皮甩骨又真係事實. 空姐係年輕有活力D都係事實. 因航黑面神都係事實, 因捲HX空氣包都話事實.

你話反你支那海航HX叫盲反, 咁係盲反支那架啦. 因航一樣有40%支那CA. 所以極少坐因航.
One world 會員 HKG based 表示時間靚我無得揀
心繫祖国
Long haul 坐慣LH/LX/TK 夜機, 就覺得中午EK/中午AC/轉機坐IB, 個D時間真係頭尾唔見咁一大截. 計埋酒店真係要平好多先會打個和
我鍾意綠色
因航 長榮
利伸: 藍絲五毛派利是真係唔收
BR A321, 不了
雖然係*A
早晚都有B777/A333. 不過真係9成A321.

同埋SQ個HKG LOUNGE開始跌watt
咁每個人都有自己鐘意嘅公司架啦🤷🏻‍♂️
咁就叫打手咩🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️
有perference唔係問題, 但你個隻發脾氣, 覺得全世界針住你最愛既HX, 件事就係打手lo.
你叫我食呢個餐 不了
揀中式素食3文治. 好食10倍. 台港線落機食la.

其實轉機BR熱食其實好高質, 係台港線要同因航鬥垃圾
我飛佢長途
台港嗰段食屎都冇所謂
不過咁嘅垃圾都要擺餐盤又真係on9
因卷唔係好垃圾啫
鬼佬口味 對啲有飯落肚大過天嘅華人嚟講係難以接受
其實飛機餐多少跟番航空公司本身地方嘅口味
大家有冇食過邊啲比較難接受?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞