[航空]連登飛機膠討論區3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
起多啲硬件都係唔夠人做架啦
出手咁低
人都係硬件一部份
出最低工資要人山長水遠入機場擔擔抬抬
我考個保安牌行行企企唔撚好?
為左試QR First
歐洲回程經DOH番CAN
順便係CAN hea幾日 再番香港
有冇Ching 最近搭過 CX SIN HKG J Class 或者 Y class with elite status?d print baggage tag 機會唔會出到priority tag? 如果直接print 係baggage tag咁同行咪冇priority?
你係咪指self bag drop?
self bag drop 好似淨係會員本人honor 有priority

不過既然你都係坐C或者係有身份
行過B區等人服侍好過自己去比部機玩啦
順便去佛山住HILTON用分換免費房LO
睇 viutv 個又要威又要戴頭盔
話一架機
無論係 A320 定 A380
都係得2個人 offload 行李
唔係香港機場喎,係新加坡樟宜機場呀!
都係果句啦
大家都係擔擔抬抬
去地盤做人工仲高
地牢搵狗做咩
sor 眼殘
320都死得
未來戰士都壞機
鳩UP:唔俾A380吉機咩

GROUND STAFF明明咁缺人都攪唔到罷工, 只能永遠做狗
係香港搞罷工只會畀班廢老無止境地批鬥
航空業搞罷工係老中青都批鬥
因航都有罷過工.地勤缺人缺到咁都唔罷, 真係因為南亞個班咁好操
佢地又真係幾好操
不過捱得去做下地盤跟車仲高好多
CZ開過,只係摺左,其他網有flight report
機底定地牢先
機底2 個應該唔得, 以前貪玩做過一陣掃把, 最少4個, 無掃把都要有個 1 仔
其實大機人手唔夠都唔會太辛苦, 係 D 龍仔先煩, 無箱要遂件搬
唔夠人就真係搬到傻
地盤起碼唔駛返shift
做機場返shift 好惡頂
去做跟車都好過入機場啦
我來緊都會去 不過係打算札幌自駕上道北
返慣左就無野 幾enjoy
26/3 HKG-NRT去程CX520由333轉左773,
不過都預左,無得訓啦
Y定J?

773 係73Z定77G 77W?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞