[航空]連登飛機膠討論區3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
LONG HAUL未坐過CX, 好多間都中間都會派輕食(refreshment), 不過會盡量派三文治加杯野飲, 盡量唔影響咁派. 訓左就SKIP, 之後放後邊任拎. 第3餐一般人手夠就LAND前1~2個鐘派. 人手唔夠就3個鐘.

因航睇SECRET似係因為SHORT CREW, 所以為左做得完SERVICE會早開始. 華航直頭BIZ同ECON唔同時間SERVICE, 擾民2次.
每次坐加航777飛長途
坐落張凳嗰下真係要深呼吸
諗到一坐就15個鐘 真係悲從中來
第時過加拿大都要揀a350坐
因航 10 abreast seating 應該會幾閪
最擾民係隨傳隨到餐
一係HX A350
寧願轉機都唔坐廚叉
服務不知幾好,啲女又靚
去日韓台轉機
樓上
後半駁唔到
剎那光輝
就好似早幾年廚叉標榜自己啲飛機新
你新買就梗係新淨啦
過幾年又未到換機,咪又係殘
A33S A320
好到飛red eye 拍醒個客問佢食唔食野
我地有分meal rest rest meal
Meal rest meal rest咁去
兩餐都main meal就一定mrmr 咁去 因為day flight d客中間係餓到仆街既
試過好多次起飛冇耐drinks都未派客就問 when do you serve meal, I am so hungry
第二餐做早餐就mrrm 因為中間會比人訓

Snack就係得三至四盒零食 一盒水果 派哂就冇 我覺得個盒真心唔環保同柒
入面野又少 有d自私撚一手拎一堆就冇左五分一

J class 一定meal rest rest meal
NH UA code share 經NRT去美國其實唔貴
你地有ID飛 如果飛long haul揀惡曬係貴到傻
好心因航啲餐就加番大啲份量啦
唔夠飽先要食咁多snack
OZ會貼張紙叫你醒左搵空姐
國航都會
訓訓下畀人拍醒真係
下次提埋啲客夠鐘起身屙夜尿
坐J拍醒個客
其他航空一樣會 我試過俾個空嬸拍醒,拍到我手臂一個5指印
THX 真CX員工解答.

不過因航中間無REFRESHMENT, D大食怪會幾惡頂. 遲d有buy on board其實有錢有得食, d人真係想食都會買架la. 唔食想訓就唔買. 其實好過而家free lunch食左先算. 講真, 杯麵收20$個, 都發死因航. 總好過而家派麵d空姐又唔高興, d客想食又要俾人西面. 3不5時secret就有人發癲.

餐盒雖然話唔環保, 但唔使HEAT冷盤盒, 應該慳唔少時間同油. D客又可以訓耐小小. 雖然冷盤真係無乜邊間好食. 但都就land, 落地想食乜都得la.
confirm左Buy on Board啦?
就算係凍嘅三文治都可以好食架
好似日本啲麵包店咁
成本問題之嘛
呢度大撚把人盲反
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞