[航空]連登飛機膠討論區3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
20N未到之前都飛左兩三年NRT
況且Vanilla同Jetstar JP都係用320
上個月我 JL26 去到HND 唔知咁啱同邊班機一齊出,勁多中國人,入境嗰到打曬蛇餅

啲中國人又唔填定入境表又排排下先知要填申報嗰張嘢
320得
321冇ACT難講
HND同NRT個距離差好遠咩
唔明點解HND照用到321但NRT就要用番320/32N
payload差好遠掛
其實未必係飛唔到 係NRT機多未必夠客姐
至少夏天NRT肯定飛過一輪321

同埋NRT翻香港一係黃昏一係夜晚
成日都要hold成粒鐘先land到
可能就算飛到NRT-HKG個航程都驚唔夠油hold
係廣島試過 完全唔知班伯伯有咩用
以前係 排隊>immi打指紋影相貼貼紙
而家係 排隊>伯伯打指紋影相>immi貼貼紙

冇錯係有可能分流到一班人打緊指紋果陣直入immi 但要等到啱啱好immi做完而又冇人打完指紋入去 根本同一齊做冇分別 (雖然我就係直入果個 )
或者係促進長者就業呢
日本老齡化嘛
問一下
揸住張JL J艙登機證可唔可以去兩間同一個oneworld成員嘅貴賓室(cx qf)?
題外話,上次係成田有個伯伯見到我本passport,同我講廣東話你好,唔該
邊個機場?理論上係得,實際上係有啲lounge operate by contractor。
正評俾個阿伯。 

識分廣東話同支那話真係好少數。真心理解唔係佢地既錯,但都係會嬲
本身人多個陣你分流左都要等。實際上除非無人時段分流直入counter,否則你係唔會因為呢個安排而有時間損失.
OneWorld 規矩,有OW商務登機證可以去聯盟成員貴賓室,除左規定例外,例如QR多哈同倫敦
港航一向都有年票
幾年前已經有
但一年510套真係好誇,唔覺係打錯字......
最多510姐
你搭20次都回本啦
fd細佬以前要狂來往港台,話張年票好有用
SAS有無貨機飛香港
I mean去完cx之後可唔可以去埋qf貴賓室
一程機去兩間
可以. 無限次數.
同埋未飛就任入.
食到咁多碗魚蛋粉咩
所以我都係話同一齊做冇分别啫 快唔得幾多 可能老年就業嘅利益仲大過快咗個少少少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞