[航空]連登飛機膠討論區3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
自問唔LIKE食飯, 外國人口味, 但因盒因捲真係好垃圾WOR.

暫時因為無坐過D好極端AIRLINES, 最難理解都係D奇奇怪怪歐洲/中東甜品. 其他真係無乜野. 豬牛雞, 飯/PASTA.

另一樣打死我都唔會食既就係支那人傳人辣醬, 睇見都驚.
好貪心架d大食怪 食2-3個仲面不改容
做正全印度同中國/香港人既機一定冇哂麵
上次有個客 一家三口 爸媽仔
咁佢話要兩個麵 我俾啦 好肯定俾左
之後佢再call light 話我冇俾佢 fine我行多轉出麵順便俾埋佢
仆佢個街臨出service前 佢係galley出面望望望
我問佢要咩有咩可以幫手
屌佢老味個西 佢問 可唔可以要一個麵
我問佢 佢吃了多少個麵
佢笑住講 兩個啦
我即問 你又話我冇俾到你 佢話唔係 個陣想食多個嘛
我答佢 我地麵都係90% 比第三個你就冇可能因為要keep俾pey同未食既客 仲有我地40分鐘後就出第二餐
佢至話 行行行

前後佢成家食左7個麵
因為第二group crew認唔到佢
其實pey美加機有pizza / burger
你叫我一定比
Ex Hkg burger
Ex out port pizza
唔知呀 做撚死Y3咩
KE個餐
加大左 重過前一兩年啦
我覺得飯係夠 但紅色蓋可以再多d
如何人傳人?
最慘係比客屌 唔拍醒佢
利申:每次派餐見你訓左一定叫兩叫俾你隔離望到我有做野
好似成世未食過杯麵咁.
PEY都有burger
係咪要喺機上砌?
乘客反應如何?
如果個客唔係散客, 你叫佢D親友拍佢好過. 或者返轉頭裝一裝, 一般派餐點都嘈得醒.

其實國航己經改左貼貼紙. 短途就拍醒佢, 長途我會覺得訓重要過食.
上次北京-上海-仙台就係貼貼紙,唔會拍醒
雖然個姐姐行到無幾遠自己都醒左
睇錯 拍J坐醒個客
好多人都係咁
冇 其實係mini burger一盒野 heat好俾佢
我會架 問 他是你朋友?
有客要投訴因爲冇叫醒佢食野
av情節
https://tw.finance.appledaily.com/realtime/20180217/1299769/

【機荒片】波音造飛機要多久? CEO發豪語:只要10小時

737定777?747應該唔得
又唔係得一條生產線
一樽辣醬, 有個忽, 個空少1個1個PASS咁係到"找".

可以坐一次ZH感受下
佢除返開平均計姐
實際係幾個(甚至十幾個)地方同時開工
真心講
HX幾柒都好
起碼為 ex-HKG 機票帶嚟更大減價壓力
同埋啲空姐流出片幾正
最後一句駁唔到
HX 囡囡真係
A359坐過一次,真係狗也不屌。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞