[航空]連登飛機膠討論區3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
台灣玩拖字訣, 最後支那個幾間自行CANCEL加班機申請.
少左好多客, 少數CI直頭要CUT班.

支台唔取消直航, TPE-HKG都唔會養得起A380.
同因卷比, 跟本係由狗糧變返人食既野.
記得以前CI/BR啲過年加班機多到
唔會再有
而家因航network都唔係好多線用得到388,數極都係LHR同LAX......
其實香港出發而家最多客係邊條線?
台北? 曼谷?
因航好多線都夠客,NRT KIX BKK TPE 長途LHR LAX JFK,不過要用A380就要減班,咁樣唔符合因航多航班既策略,同埋減左班可能要放返slot出嚟,咁樣因航應該唔制。最後,A380裝唔到貨先係死症
上兩個po已經討論過同一樣嘢
BA自己都有飛LHR HKG
支那飛台灣嘅新年加班機係咪最終冇批到?
香港過年又有幾多加班機?
台灣玩拖字訣, 最後支那個幾間自行CANCEL加班機申請.

原來支那都唔批。
AC 一行9個位77W

不過今日唔full
3-3-3 好過 3-4-3 啦
3-4-3 77w跟本係廉航config
係,A380講極都有
想知AC 3-4-3 777個位有咩問題?
因為睇外國網,對比其他公司3-4-3 777,AC係特別多投訴
ac 3-4-3 77w好似坐成400人
Y398 passenger.zip
因為肥婆挑戰女王地位,係多人傾啲
343不了
有人坐過過KE嘅748同A380商務 380個J真係
https://youtu.be/Djhya5G3BSk
利申唔係賣廣告
岩岩AC16落地. AC 3-4-3 77W = UO位闊小小. 鬼佬大隻小小都
不過AC有樣好, REFRESHMENT直接派杯麵, 不過見班CREW準備工夫都幾多.

都唔錯呀
上年返香港坐因航
成15個鐘頭機
第一餐起飛之後兩個鐘 serve 好正常
但4個鐘後佢 serve 第二餐
不嬲long haul 都係養豬計劃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞