[航空]連登飛機膠討論區3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
空巴A320neo引擎缺陷停飛

【明報專訊】歐洲飛機製造商空巴昨公布,旗下最暢銷的A320neo窄體客機發現有引擎缺陷,約三分之一搭載了普惠(Pratt & Whitney)引擎的A320neo,有一至兩個引擎出問題。歐洲航空安全局(EASA)的安全官員已發布緊急限制飛行的命令。

涉18航空公司113架機

空巴稱,目前有18家航空公司,共113架空巴A320neo客機裝配了普惠引擎,當中約三分之一配備了1至2個問題引擎。EASA稱,注意到A320neo發生多宗空中停頓事件,因此命令空巴暫停付運。普惠是全球最強的軍用航空引擎製造商之一,壟斷了F-22和F-35的市場。今次空巴出問題的客機採用兩種不同引擎,分別來自普惠與美法合資企業CFM International。自2016年初A320neo投入服務以來,這些引擎已累積超過50萬客運服務小時。數據顯示,這款客機降低16%的燃油消耗,並降低75%的噪音。

(彭博社)

[國際金融]
UO過年可以點呢?

說好的員工宿舍呢?
屌你老母呃鳩人
支那人講野都好信

開始賣身救國

大家都係同一日出 A380 post
連登已經去到第4個飛機post (大韓淘汰A380 -> 飛機膠 123)
高登仲係得嗰兩版

https://forum.hkgolden.com/view.aspx?type=TR&message=6836819&highlight_id=0&page=1&authorOnly=False
一出呢D 預繳, 一般都冇咩好結果
坐JL26去HND
入境大約要幾耐?
呢個時間人應該唔多
上次由落機到出海關大約半粒鐘
垃圾高登有2頁要感恩LA. 快D執柒左佢LA.
我覺得其實HND手腳非常之快,無論我乜嘢時間出入境都唔使半個鐘頭就出入到
之前有咩航空公司係咁?
入境排到counter分零鐘就搞掂
成田而家請左班老人家幫你打定指紋再排入境隊
長期會藉/期票=>執笠,樂視,健身,旅遊會。 香港好常見既手法。 
不過隔離泊隻777喺度放400幾人落嚟嗰陣就唔同講法
日本各個port啲immi 都好快手
就算係oka開得2個外國人counter都係兩三個字搞掂
咁耐以來試過最慢係bali
仲慢過bkk
根本老母廚叉啲Sale密到驚
老母唔計Regular sale差唔多兩日一次
你諗太多啦
T5畀SQ用
你估SQ會唔會咁好死畀因航用T5
SQ搬去T5
騰出T3,咁咪可以再分配
係,舊位新config,加左Y位高載版
上年6月去OKA排左成粒鐘
OKA CTS都唔可以當係日本,沖繩人同北海道都唔當自己係日本人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞