[航空]連登飛機膠討論區3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
獨立TERMINAL+分隔其實好common. 只不過SIN一向T1-T3相通, 突然有個T4隔開先唔慣. 成田T1, T2, T3都唔通啦, 你唔會覺得係問題.

香港北衛星神奇在中間隔住條極繁忙既main taix way+只能用巴士做transport. 呢D就真係渣LA.
最差係ow 一早係無lounge, CX係T4, BA QF 下晝先開,其他都係簽約lounge
第時行天橋啦
問題係CX 入T4

好撚大
六跑
係咪想做到 中東三寶咁
主打歐亞轉機
遲下T5起好應該會搬?
T4咁多細機橋位,又自助服務,個格局似LCC terminal
蛔教國家,又越來越獨裁,搵鬼去
咩機場黎?
SG又迫害因航?
T4直頭孤島一樣
地方又污糟
玻璃污糟 seat位污糟 連d 通風口都鋪滿塵
土耳其伊斯坦堡
T4本身就係LCCT
我覺得係臨時安排
睇相因航個新lounge感覺都冇其他機場嗰啲咁靚
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Infrastructure_of_Singapore_Changi_Airport
“With the national carrier at Terminal 5, each alliance of airlines such as SkyTeam and Oneworld could also operate out of dedicated terminals.”
原址就係浪費納稅人血汗錢嘅短命第一代LCCT (2008-2012)
2006-2012
但T5要等T4營運十年先起
利申有份比
冇10年我諗因航未必搬去啦
交通不便
我諗章魚機場一定有畀優惠佢先肯制
最好笑係琴日有班因航改gate 係T2上客,但照比CX lounge客,結果係點大家估到
坡佬靠害
咁要點?坐巴士過去上機?
結果係叫佢地提早搭巴士番T2

(曲)

SQ為打擊區內競爭對手無所不用其極
(事實:雖然佢同*A其他人關係都麻麻)

不過我依舊愛佢
擺明SQ主場打壓對手
條橋起到又唔阻到D 機TAXI, 又唔會有安全問題先講啦. 個奶支機管局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞