[做人做狗]二級衛生督察

1001 回覆
16 Like 74 Dislike
真係冇計,EO AO 果d 支筆又唔夠人地黎。HI 讀完書升 I 即到pt 25 真係好大吸引力,出面私人市場做QA QC十年都未必到HI起薪,人工差太遠。仲未計3年後成為CS perm穩如泰山。

但另一方面聽D fd 講做HI真係做到成隻狗咁,冇見一年個樣老左好多,身體差左好多。
我知每個人工作能力同抗壓能力都唔同,唔係睇錢份上真係唔會有人做呢D工。
肯定既係,相比其他要written test 既政府工,呢份真係鬆手左好多,我自己唔太識寫野都有得in。
我兩個中同hi都係啦 一個去左西位。一個去左好位。。一個晚晚同我mh 一個經常7.8點先收
咪同其他政府工Aco咁 學資咪做到西 拉巴咪爽到死
7.8 點先收叫夜?笑左
老老實實HI 枝筆應該係Inspector grade 最廢嘅
因為唔需要勁,Drafting 會有喺食環做嘅AO 做

其實本身讀Science 嘅枝筆都唔會太突出
我果個年代係AL唔係DSE拎中化UE 都B
考JRE都大敗

但考HI 真係輕鬆到痴線

我有信心唔Blacklist 我嘅話,應該報親都有Offer

利申:Rej Offer 2次
巨腸巴打
中化UE 都B好撚勁啦
係ao 唔夠秋
eo都未必有
因為出黎做野放低左支筆,寫左能力肯定退步左。
我當年考過EO 係Fail 嘅
7-8月
講真呢份咁易入,入唔到要反省下
巴打做成點
頭兩水做到隻狗咁,第3第4水還好
請問今年年尾有冇可能再請人
現職份工已經做到我好想走
實再開招聘,但你年尾apply預下年8-9月先入到wor
其實係唔係年年都請成100人?
睇嚟仲要捱好耐
你讀咩degree?
我high dip入,份工洗鬼degree
聽新豬講好似係
新落位=新豬
我冇做eh好耐啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞