[做人做狗]二級衛生督察

1001 回覆
16 Like 74 Dislike
今日打去問左,佢話仲出緊
唔知依兩日有冇,冇就去完grad trip先搵
有無報其他政府工?
緊係等ACO啦 CRE都未考
如果有ACO同HI II 你會點揀?

ACO: Hea, 低人工, 安穩生活, work life balance

HI II: 高人工但工作難度極高,返shift, 帶老母返工

shift 都係某d section要返(屠房 關口為主, 呢d位頂到shift好好做 因為唔使對人 毒撚正 又可以訓 )。同埋hi都係睇位。油位都唔少。呢家請左好多人 聽入面中同講區的工作量分擔好左 。至少比我家人前幾年quit時 好左好多。
不過講真讀垃圾乞食科 想脫貧又低難度 Hi不二之選
冇interview,輸了

消息指聽日仲有
麻甩佬迫人走都係單單打打,瘋狂挑剔佢既REPORT/文件。面皮薄啲咪頂唔順,不過條友都成日遲到,做野多甩漏,成日帶麻煩俾人又唔認數又唔識認衰仔。
自己氹自己
唔算,JRE 要用EO AO 考難啲
我JRE 考我好差
HI Interview 年年都係一式一樣,相信係香港最易入既Officer grade 果20分鐘問果幾條問題就得左

Written本身已經易,Interview率又高
HI 易入難做
果個就係我,唔覺會有影響
本身空缺都多
讀熟食環/食安個網,睇下啲年報,睇下食環/食安中心相關新聞

都應該綽綽有餘
仲未有
唔喺岀哂啦咩
出埋依兩日掛
姐喺有人尋日收到?
做咩reject完又黎
HD holder可以嗎
呢啲基本野,個個都識,要記得FEHD唔係得食,仲有環

面試資訊唔講太多,但係你要知FEHD 面臨最大既挑戰,立法會FEHD被人屌既問題,你要知

Micro 到Cap132 既你唔駛識,但你要識個Whole picture, 包括願景,藍圖

你當自己係署長就得
報左但無消息
咩事要reject ?
你係今日收到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞