[做人做狗]二級衛生督察

1001 回覆
16 Like 74 Dislike
你自已諗吓啦
以為鳩背個網出黎就過到關?
咁小學生都In 到啦

說話組織技巧都好緊要
你唔係諗著果3個大Sir 聽你背個FEHD 嘅網呀?
HI 算多
唔係點會年年請人
自問唔醒,就算辛苦做4年有5萬我都滿足了
就係無大志無技能既理科人鐘意
大部分都係睇入職之後升一級既薪酬9衝去做

呢啲人Interview 死硬
連食環喺LC比人屌緊咩,未來做緊咩都唔知
Interview 第一個官已經過唔到

認真 想入睇返食環網
同睇有咩關於食環的時事 係基本中的基本
其實食環網好基本,背熟去In 都唔會過到關
最緊要真係臨場要有理據有邏輯
要貼近FEHD文化思想
但問親 背網站同食環職能架構做咩真係基本必的野。。見香討D offer/現職post都係咁講
你自已諗吓啦
以為鳩背個網出黎就過到關?
咁小學生都In 到啦

說話組織技巧都好緊要
你唔係諗著果3個大Sir 聽你背個FEHD 嘅網呀?

無錯 基本嘢當然要答到
但係個board其實係更著重你嘅組織應對溝通同解難技巧
唔係話你背哂d嘢就請硬你
咁又係
其實第一日in係幾多號?
好似係8號
有無人今日見咗
in1個星期咁少?
唔係啦
利申18號
請問唔考basic law嘅人大概in咗幾耐?
想睇吓請半日假夠唔夠
多謝定大家先
了解 多謝巴打
祝大家都成功
HI 1 升 SHI 平均要幾耐?
in完大約要等幾耐先有消息?
HI 1 升 SHI 平均要幾耐?

二級入職起計10年入zone 10年係識後台 12年快 15算普通 20年/+就得罪過上面
仲有i one王 寧願唔升因為si多左好多野做 要管一大堆人 人工又剩多左4個pt only.
讀完張diploma就4年升一級 pt25. 46k
(從未試過有人fail)
8年保送到pt 29 即56k
講真 成世唔升都夠做。
人工同易入程度黎講 邊有一 departmental grade係咁

宜家區加多左人 每個人負責的area細左。冇我以前做得咁辛苦
同埋入面都有悠位悠區。。唔好講到洪水猛獸咁。at least 新請果批11x人中 走的得3個到 (其中2個有更好的offer)
大家加油
呢次會請幾多人
讀完張diploma就4年升一級 pt25. 46k
(從未試過有人fail)
8年保送到pt 29 即56k
講真 成世唔升都夠做。
人工同易入程度黎講 邊有一 departmental grade係咁

宜家區加多左人 每個人負責的area細左。冇我以前做得咁辛苦
同埋入面都有悠位悠區。。唔好講到洪水猛獸咁。at least 新請果批11x人中 走的得3個到 (其中2個有更好的offer)
大家加油
呢次會請幾多人

應該都係百五人到 所以有心入 想脫貧的。比d心機啦。
無報到
冇我以前做得咁辛苦係指你本人定屋企人? 我記得你話屋企人做過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞