[做人做狗]二級衛生督察

1001 回覆
16 Like 74 Dislike
但點解咁正 d人都唔做?
上司搏,你唔會舒服得去邊
因為唔係個個頂得順,你預個辛苦程度同nurse差唔多,但唔洗執屎執尿咁
所以好多人寧願出返去搵萬令蚊都唔留係到做
其實hea住做唔得咩?
讀完course加一年必升架喎
但點解咁正 d人都唔做?
因為唔係個個頂得順,你預個辛苦程度同nurse差唔多,但唔洗執屎執尿咁
所以好多人寧願出返去搵萬令蚊都唔留係到做
其實hea住做唔得咩?

呢4年冇得hea 。。
但i one唔升就大把世界 仲惡過署長
點解無得hea
因為要寫份report嫁,3年未過佢都炒得你,你會唔會hea做
即係所有post都係咁?點解d人成日話鐵飯碗
過左3年咪鐵
頭3年點樣先容易度過
都係捱,都幾多人train train下果陣quit
另外,一OT日返1,2個鐘都係正常
但政府工唔係話炒人好難咩? 即使未夠3年
係,但都唔可以HEA,佢一寫花你份野就仆得街,遲下想轉部門,想升都唔撚得
咁如果唔諗轉升唔轉部門就可以為所欲爲
就係無大志無技能既理科人鐘意
大部分都係睇入職之後升一級既薪酬9衝去做

呢啲人Interview 死硬
連食環喺LC比人屌緊咩,未來做緊咩都唔知
Interview 第一個官已經過唔到
其實年年請咁多人,多唔多人reject offer/好快resign?
HI 算多
唔係點會年年請人
自問唔醒,就算辛苦做4年有5萬我都滿足了
就係無大志無技能既理科人鐘意
大部分都係睇入職之後升一級既薪酬9衝去做

呢啲人Interview 死硬
連食環喺LC比人屌緊咩,未來做緊咩都唔知
Interview 第一個官已經過唔到

認真 想入睇返食環網
同睇有咩關於食環的時事 係基本中的基本
唉屌,考完筆試之後已經溫熟哂成個網但無得in
你呢種諗法真係好on9
一個office你覺得真係可以唔升就唔做野?有無咁著數呀,如果係就唔會有咁多人走啦,你估成個office得你一個HI咩
除非你想得罪曬成個HI grade既人,去到邊都人見人憎先可以咁仆街,如果唔係d野去到你到你有得唔做?
老實講HI只係一個高人工少少既散仔,有咩事都要自己落手落腳做,如果你keep住呢個諗法你一係就做唔長,一係就做得好唔開心,一係就做大仆街
其實食環網好基本,背熟去In 都唔會過到關
最緊要真係臨場要有理據有邏輯
要貼近FEHD文化思想
唔理啦 我剩想有錢生活買樓有個安樂窩。
點辛苦都唔夠我做地盤辛苦
條女都話我冇上進心 再係咁綠硬我 鬼叫自己讀乞食科
但問親 背網站同食環職能架構做咩真係基本必的野。。見香討D offer/現職post都係咁講
咪係
唔通知客踏上黎你office搵你
你話自夠鐘收工搵你上司頂咩
有時係你就要硬食
唔係hea 唔 hea做問題
個客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞