[做人做狗]二級衛生督察

1001 回覆
16 Like 74 Dislike
好似唔止3個quit咁少
其實呢d工男人做下都ok,女人如果想多d時間放係家庭,唔知做唔做到?
讀完張diploma就4年升一級 pt25. 46k
(從未試過有人fail)
8年保送到pt 29 即56k
講真 成世唔升都夠做。
人工同易入程度黎講 邊有一 departmental grade係咁

宜家區加多左人 每個人負責的area細左。冇我以前做得咁辛苦
同埋入面都有悠位悠區。。唔好講到洪水猛獸咁。at least 新請果批11x人中 走的得3個到 (其中2個有更好的offer)
大家加油
冇我以前做得咁辛苦係指你本人定屋企人? 我記得你話屋企人做過

果個就係我 今晚同家母慶祝母親節返去屋企 借舍弟ac一用。。
我果時要照顧老婆同自己身體頂唔到返night shift (雖然好多人喜歡呢個posting 因為真係極悠 真正做野時間1/3都冇 ) 所以出左黎私人公司做 。做過重區重位(宜家我個area早已被一分為N 所以唔使怕)
宜家份工計埋bonus暫時搵得多過i one max少少
其實hi仲有另一個功能就係當跳板 好多人入左黎跳去其他dept。discipline officers eo 其他departmental grade 年年都一車車轉過去。
順帶一提 如果女仔有左bb/或男女有某d病 醫生certify過唔返得night shift。 當派到有night shift的posting時 可以request 轉。 。。
AEPO係咪預master or三大學士先好諗
巴打可唔可以講下出番黎出面做咩工?同HI相唔相關?做過HI出黎難唔難搵工?

下星期二In啦。
有冇巴打一齊
Add oil
真為左份人工先好入來捱....
而且唔係捱頭4年咁少....衰位勁多....見你係做得下野既,放心, 下下有衰位做
如果有其他興趣既, 都可以諗下其他部門/私人工
入既門檻高嗎
兩個月班聚 我有中同上一批入的都話走左3個定4個。 都想知女人做呢D辛苦工係咪有優待?
Paper work 多?
master應該係最低門檻,入面好多人有Dr.
高級既EPO隨時有Prof.加Ir
我諗今次又係10揀1左右
去到final in應該4揀1左右
入到final in都好穩陣架喇
我都想知呀巴打,可唔可以講多少少,好想quit
希望入到啦
讀完張diploma就4年升一級 pt25. 46k
(從未試過有人fail)
8年保送到pt 29 即56k
講真 成世唔升都夠做。
人工同易入程度黎講 邊有一 departmental grade係咁

宜家區加多左人 每個人負責的area細左。冇我以前做得咁辛苦
同埋入面都有悠位悠區。。唔好講到洪水猛獸咁。at least 新請果批11x人中 走的得3個到 (其中2個有更好的offer)
大家加油
冇我以前做得咁辛苦係指你本人定屋企人? 我記得你話屋企人做過

果個就係我 今晚同家母慶祝母親節返去屋企 借舍弟ac一用。。
我果時要照顧老婆同自己身體頂唔到返night shift (雖然好多人喜歡呢個posting 因為真係極悠 真正做野時間1/3都冇 ) 所以出左黎私人公司做 。做過重區重位(宜家我個area早已被一分為N 所以唔使怕)
宜家份工計埋bonus暫時搵得多過i one max少少
其實hi仲有另一個功能就係當跳板 好多人入左黎跳去其他dept。discipline officers eo 其他departmental grade 年年都一車車轉過去。
巴打可唔可以講下出番黎出面做咩工?同HI相唔相關?做過HI出黎難唔難搵工?
我都想知呀巴打,可唔可以講多少少,好想quit

做左政府就好少會出黎 我都係有貴人同少少底子幫手先出返黎。現職同食環幾有關係。 遲下可能會有接觸都唔定
轉部門黎講 hi都幾受其他部門歡迎。貪佢地捱得 又成日同市民接觸又執法又出field 派親posting都成車成車人跳槽 做跳板又唔錯 lands labour discipline好多高級人士都係前hi黎
一係捱到i one啦 i one唔打算升唔怕得罪si可以好惡。
所以HI其實就真係進可攻退可守的post
仲有個好處就係入面好多情侶hi組成衛生家庭 2個一級已經講緊100k一個月 除左豪宅外 咩樓都買到啦。利申:我未婚妻都係做hi時識
我諗今次又係10揀1左右
去到final in應該4揀1左右
入到final in都好穩陣架喇
希望入到啦

今年聽聞係史上最多人 in得正正常常就入架啦
原來仲有 final in in 一次己經好攰
應該selection interview就係最後
in 都冇得in
會唔會用普通話問問題架?

咪玩啦,in 你嗰班老鬼識條春普通話咩
快d in完入班
EH等緊你地大posting 我地先走到
認同 自己未讀master 又自覺冇料考aepo. 希望依份成功
AEPO係咪預master or三大學士先好諗
master應該係最低門檻,入面好多人有Dr.
高級既EPO隨時有Prof.加Ir

屌,apply咗先知原來aepo咁撚難
好次得一次in, in完得就請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞