[做人做狗]二級衛生督察

1001 回覆
16 Like 74 Dislike
咁快有人有interview la
邊度睇到
上面個回覆啲人話有
姐係邊到 睇唔到
無人講過
Reject咗呢份工兩次
同班同學都有4個做緊

Between, 今水好多Freshman搞骨灰位同火葬場
長洲同上水屠場都要人,住得遠番工都辛苦,4am Report duty 真係
睇你番咩位

返上水長洲既,落左車仲要轉的士呢啲位,唔多駛OT,但可能預3個鐘番工放工,仲要4am 到

做環境清潔既,處理投訴既,OT走唔甩
睇你想點樣清File
有心做既果班(即係想快車上HI1), 9-10pm, 番6日
HI2係自殺率最高既職位
亦都係職工滿意度最差既位
好多時都覺得有2皮幾,捱幾年上去好爽
其實事與願違既好多

Hea 底既,一定做唔長,升唔到你份,日日睇屠豬電豬對腐肉

博既,又會上心過頭,自己OT到傻,大把沮喪位

大家去到荔枝角上堂就會感受到
唔係識哂Cap132 就算
更重要係心靈上既挑戰

做左之後你就會發現
喺旺角自拍祼跑,受到心靈創傷更少
相信極大部份過來人都認同

最後我行左第二條路,都好好彩個Career path 同地位都比HI好少少
Reject咗呢份工兩次
同班同學都有4個做緊

Between, 今水好多Freshman搞骨灰位同火葬場
長洲同上水屠場都要人,住得遠番工都辛苦,4am Report duty 真係
一星期返幾多粒鐘
睇你番咩位

返上水長洲既,落左車仲要轉的士呢啲位,唔多駛OT,但可能預3個鐘番工放工,仲要4am 到

做環境清潔既,處理投訴既,OT走唔甩
睇你想點樣清File
有心做既果班(即係想快車上HI1), 9-10pm, 番6日

唔識咪尻噏啦
冇新入職要去屠房骨灰位火葬場
長洲得一個位點會要人
上HI 1 亦都唔會有快車

利申做緊
返六日
今年請幾多人?
所謂既唔駛博都好博

4年升就正常,勤力啲過到OU Dip就得
不過你睇下上幾Batch Hea 底請假請SL清唔到File果班升左之後去左邊

唔好當食環QA&S 無野做
仲有班Ombudsman 睇實
講得好!
最近好多去I/E同food位wor
講緊第3水
9up有個譜,HI1必升,4年就升(dip 合格),唔會有快車
4年 (其實係3年7個月過埋Broad)就係快車, 正正常常都坐到, 但至少有一班人自己走, 你問佢地咩事就知

HI張Dip 即係OU WM+Meat/Foods Insp喇, 唔難, 但2015 Intake 有3個人Fail
黎緊都有一水喇
準備叫班新仔Vet, 又要去拎信再去灣仔警署
有冇人讀完HD就做到?
讀埋master
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞