[做人做狗]二級衛生督察

1001 回覆
16 Like 74 Dislike
EPD既title係咪講緊officer
不知幾時會請人呢
之前無考基本功 係咪姐係一定現場考?無得唔考?
死啦 姐係要溫
識人做呢個位做到俾人迫走
Oh 原來未考過真係要即日考
溫唔溫得切呢 洗唔洗溫得好深入 唔知呀求解答
點迫
收到了
聽聞今水請好多人。
背熟食環個網好有幫助 大家加油脫貧

巴打sick ball
28k起薪 4年保証5皮 max成世唔升都 pt 29又唔使考咁撚難的jre
18日年假 5天44小時包飯鐘。出面私人工可能辛苦多一陪 人工撚有咁高。
如果無咩技能做HI 幾好,因為真係好易入,唔計Year2 未畢業果次,其餘兩次報親都有Offer

對比其他Officers, HI 唔算太叻,工作期間無咁易有挫折感。問題係入完唔啱做出番黎,銜接方面係無

不過長遠EPD AEPO 一定好過HI
階梯好類近而且形象正面好多
出到黎一樣有私人市場要

aepo 仲難過考jre
加油
aepo出左post
咁應該都幾垃
未收到
聽講面試派到5月17日完了,今日派到17日,完了
啱啱check email收到email啦
已經去到5月第三個禮拜in
應該唔係
我係17號後
今日打去問左,佢話仲出緊
唔知依兩日有冇,冇就去完grad trip先搵
出到幾時
有無報其他政府工?
佢話下星期一可以問下你個Statues喎,我諗就下星期1
緊係等ACO啦 CRE都未考
如果有ACO同HI II 你會點揀?

ACO: Hea, 低人工, 安穩生活, work life balance

HI II: 高人工但工作難度極高,返shift, 帶老母返工
唔好問啦 我個人就鍾意HEA既生活,緊係ACO
但,問題係香港搵萬幾蚊真係夠自己洗only,應該都係HI嫁啦
Hi 係19理科生翻身皇牌,可惜我翻唔到身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞