[做人做狗]二級衛生督察

1001 回覆
16 Like 74 Dislike
HI份人工夠你生活Only
老一輩嗰d咪夠買樓囉 嗰陣樓價仲係below 4百萬
依家樓價閒閒地都6,7百
你覺得人工追到樓價升幅
啱啱又有人又再由SSSH去F

問心,我而家仲未知自己想要乜...
SSSH去F嗰個師兄係持卡者
依d咪就係唔炒得但又爆住好位d人囉

Btw師兄你既目標係咩先?
我唔會刻意求,排到隊咪上囉
report我本身都有老細肯寫
只係 上左真係咁好咩
到時你只係被更高層迫你做
你唔做又得罪上面 做下面班細又唔妥你
如果係出面,做上司係好事
係政府,做上司反而冇做細咁自在
你諗下,做又36,唔做又36,咁點解要做
其他人知你肯做 咪俾更多野你做囉 依家正正係咁
只有好心奉勸各位有意入黎之士
三思
似乎師兄睇化咗啦喎

利申:第二水
其實唔到你唔化
當你見住成班同期
肯做既,去哂d衰位 (鬼叫有report咩)
hea既,入撚哂d好位輪迴 (frontier,airport)
大家人工收咁多
升又未到你升
咁你自己問心,你自己想點
想問你地HI 係咪要跑數,例如一個月要有100張告票?

冇一個i 可以一個月100飛。除非鳩黎, 唔係上票會上到死。同埋人地一反枱png 你上庭 真係記到100%?呢家咁多cam, 你講錯半句都夠死 到時收warning就。 同埋跑得的多數為左升。新豬90%拎C report 架啦
呢個部門係搏人哋PG㗎咋嘛
似乎師兄睇化咗啦喎

其實唔到你唔化
當你見住成班同期
hea既,入撚哂d好位輪迴 (frontier,airport)
大家人工收咁多
升又未到你升
啱啱又有人又再由SSSH去F

問心,我而家仲未知自己想要乜...
SSSH去F嗰個師兄係持卡者
依d咪就係唔炒得但又爆住好位d人囉

Btw師兄你既目標係咩先?

呢d邊疆ie位出左名白卡收容所架啦…落區 ops位棧搞到兄弟
咁即係如果pea 做,正路就係讀書按章工作升1就算?
我唔會刻意求,排到隊咪上囉
report我本身都有老細肯寫
只係 上左真係咁好咩
到時你只係被更高層迫你做
你唔做又得罪上面 做下面班細又唔妥你
如果係出面,做上司係好事
係政府,做上司反而冇做細咁自在
你諗下,做又36,唔做又36,咁點解要做
其他人知你肯做 咪俾更多野你做囉 依家正正係咁
只有好心奉勸各位有意入黎之士
三思
似乎師兄睇化咗啦喎

其實唔到你唔化
當你見住成班同期
大家人工收咁多
升又未到你升
想問你地HI 係咪要跑數,例如一個月要有100張告票?

冇一個i 可以一個月100飛。除非鳩黎, 唔係上票會上到死。同埋人地一反枱png 你上庭 真係記到100%?呢家咁多cam, 你講錯半句都夠死 到時收warning就。 同埋跑得的多數為左升。新豬90%拎C report 架啦
咁即係如果pea 做,正路就係讀書按章工作升1就算?

正路冇人會頭4年跑 因為升係講緊一級之後的report 做區每個馬房report 會allocate d A B C grade 新豬90%拎C。 你讀書就算拎C都照升i one 。比你A都冇用 咁A仔就梗係比d入左zone 的 i one。 而且新人有免死金牌。唔怕做錯
其實部門內白卡人數唔多
只係區 ops位唔想要嗰d人先去 (唔做野啊,名人嗰d)
其實嗰d唔係因為真有病 都唔明點解個posting機制咁有問題 益哂依班人
補充少少,不是每個馬房一定有A的
以區黎講 不是EH就一定 guarantee有A report的
因為俾唔俾A 好主要睇想俾個A邊個
例如上面講到明某區得6個A report
咁就一定會揀俾邊個 (大家心照喇,你係十叔契仔既就一定有)
到時又係一籃子因素去決定
然後去到HQ又會再睇 個broad會視乎情況會down/up份report既
所以你係區拎A report 去到HQ都有機會down左份report

至於HI two,只要你唔係中icac同紀律問題,你做到點hea都係3仔 report同包confirm
讀書只要合格就得 所以冇野好擔心

sor 可能1999
我以為讀書成績會影響個report,即係2既時候正常工作,1時先再諗搏唔搏。
咪傻喇
讀書其實只係為左你可以拎張cert
同你apprasial完全冇關係
寫你report嗰個係你direct supervisor
佢係唔會理你讀書讀成點 (除非你肥左佬要重考)
其實依家部門總共有幾多個1同2?
無聽過有人會讀唔到張cert比人炒

report呢家野,無識人係panel就有A都變B架je
師兄
我覺得有心搏就去盡
冇心搏就最緊要意志堅定
諗住唔搏但係到時見到有同batch 開始升,到時先再搏就難搞
利申:新豬
分開一問 請問今年年尾會唔會可能再請HI呢 同埋大概會請幾多
有無現職師兄知今次請幾多人?上次好似開左3,4班
傳聞請過百
好似係道睇過話仲多過上年
係就好
In 3個請1個啦不如
幾時先出offer
如果有offer,為左份糧,大家係咪奶鞋底都頂硬上?
如果有offer,為左份糧,大家係咪奶鞋底都頂硬上?

其實hi工作係西同辛苦d姐
又唔係蝦阿婆 。良心唔使話過唔去
等offer既時間好痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞