[做人做狗]二級衛生督察

1001 回覆
16 Like 74 Dislike
一路做野一路讀係辛苦 沒見過人fail 不過都要溫書架
咁我哋應該都未見過人一日收咁多投訴

食物投訴係輪更制,一個月最多兩三日㗎je
(某啲區人多咪一個月一日,人少咪輪多兩日)
有冇巴打可以講下實際個ot嘅情況 想知係咪真禮日日朝9晚9
你做乜自問自答
有無第2 batch?
不是理科撚,冇得報
打錯左隻字 再問多次
有冇巴打可以講下實際個ot嘅情況 想知係咪真係日日朝9晚9
其實又不至於朝九晚九嘅

記得一樣野,到咗放工時間你要走都無人阻到你 (有突發事當然例外啦)

幫辦都係人,都有家庭/老婆/老公/女朋友/男朋友/朋友

都要有正常嘅社交同娛樂調劑一下

嗰日放工後無咩做嘅,鍾意咪留耐少少清下file清下case

約咗人嘅咪準時收工,做個好員工
想知係唔係五天工作

同埋其實training係點,未收到正式錄用信
係咪d野過左deadline 都冇事,同埋所謂既清下file清下case 即係點?

training 要上堂考試要pass
要知道所有野都有分 priority,同睇跟咩老細……有啲過左deadline都可以慢慢do,有啲未過deadline都可以chur爆你……但要記住一點,無野死得人,比人chur, 咪逐步做囉,唔識?咪問下囉,唔好諗埋一邊,死固執……

你落到好區都要睇係咪好位最重要係好老細,如果未入去你都壓力大到咁,我勸君不如唔好入更好……講真的
咁呢個好視乎你嗰件事係乜事

如果係告人嘅話,咁梗係唔可以deadline啦

清下file<--你做野好多時係要出街落手落腳做,咁做完都係office打下report,打返畀投訴人,上番minute比上司嘛
正所謂好位不如好老細
係撚
其實又不至於朝九晚九嘅

記得一樣野,到咗放工時間你要走都無人阻到你 (有突發事當然例外啦)

幫辦都係人,都有家庭/老婆/老公/女朋友/男朋友/朋友

都要有正常嘅社交同娛樂調劑一下

嗰日放工後無咩做嘅,鍾意咪留耐少少清下file清下case

約咗人嘅咪準時收工,做個好員工
係咪d野過左deadline 都冇事,同埋所謂既清下file清下case 即係點?
要知道所有野都有分 priority,同睇跟咩老細……有啲過左deadline都可以慢慢do,有啲未過deadline都可以chur爆你……但要記住一點,無野死得人,比人chur, 咪逐步做囉,唔識?咪問下囉,唔好諗埋一邊,死固執……

你落到好區都要睇係咪好位最重要係好老細,如果未入去你都壓力大到咁,我勸君不如唔好入更好……講真的
正所謂好位不如好老細

好正確。好老闆同你共同進退。。垃圾老闆推你去死
利申: 遇過2位好好老闆 個位垃圾到極點
有冇巴打可以講下實際個ot嘅情況 想知係咪真禮日日朝9晚9
你做乜自問自答
打錯左隻字 再問多次
有冇巴打可以講下實際個ot嘅情況 想知係咪真係日日朝9晚9

新豬落位點都要o下架啦。
因為讀書同埋新手 基本上冇左2個半日做野
但宜家好少好少會日日o到9點。
啦重位加夏天加老闆摔加中food poi除外
遇到好老闆,你係唔會介紹同佢駁殺……日日落去玩大佢又點話……
如果個位好,但遇到撚樣老闆,你直頭想死
收到reporr duty信
Me too
我識fd 做。日日係後巷捉人。同小強, 老鼠做朋友
me too
19年會唔會再請人?
有無師兄師姐可以講下考試會出咩題目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞