[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
海之中道/能古島
9月頭一條友去福岡7日6夜, 乜都未plan, 而家努力刨資料
但我咁多日都住哂博多
之前book果陣冇諗到咁多...
睇到好多話跨縣最好當地住一晚
咁我家陣其實係咪去唔到好多地方
但我又幾想去長崎
住博多有咩問題?你有JR PASS咪可以即日來回囉
去長崎單程兩個鐘姐
係冇問題,因為睇到好多人跨縣都住一晚
唔住就變相好chur同走馬看花
我都有啲後悔, 果陣乜都冇諗因為未試過去旅行住唔同地方
我係諗住買北九州PASS既
而家諗梗三日定五日好
長崎早D出發囉...冇計架喇.....玩一日夠架喇
PASS要睇你咩行程
9月中去福崗

睇到有個壹岐島 好似幾吸引
有冇人去過, 係唔係要住一晚,因為見到個島好似幾大

利申 6日5夜, 乜都未PLAN
買JR PASS 坐特急, 新幹線.
長崎要2個鐘, 來回4個鐘一日都可以, 早D 起伸.
想再玩多日 再搭車去過
一係長崎, 再租間平酒店.
去一日夠啦
來回兩次去同一個地方有啲戇居
再租又唔化算, 蝕左一晚博多錢
長崎最出名係 原爆館 同 軍艦島

巴打你自己想去咩景點先?

如果淨係兩個景點即日來回絕對可以

Ps:長崎夜景好垃圾
黎緊10月想去轉4日3夜快閃福岡

7月果陣去左次 門司港 福岡塔 鳥栖outlet 大濠公園 能古

想都主要住番上次間近東比惠既hostel

諗住一日去太宰府同柳川

再抽一日時間去軍艦島,如果由東比惠出發,大約要幾點出門口好?(唔睇夜景想即日來回)

一日就去系島/別府 or大家有咩好提議
都係主要想睇原爆
咁有歷史價值既地方真心想去一次
我都決定會即日來回
應該買張三日pass
https://www.hotpepper.jp/strJ000957543/

有無巴絲可以幫我望望間店有無lunch 放題牛食?

呢間野好似無放題的
同埋係開17:00
上次食過係幾好食嘅
有無巴打9月2 會係熊本?
我果日會租車 揸去別府
3號就上返福岡 有無同路一齊玩?
我4號晏就機返HKG
Tg : yespapaa
Thanks , 有無牛放題介紹下?
你哋用咩book餐廳
想book下個月月尾食天壽
國產牛燒肉吃到飽 ワンカルビPREMIUM
你上網搵下 好似都要book位
或者你早一日上去walk in book定聽日
福岡好似有2間
我諗住去田主丸
咁咪即係自己粒帽?
同大家一樣,9月頭去,乜都未plan
最慘連酒店都未book
因為諗緊跨縣住,有無巴絲講下除咗福岡,重有邊度值得住
重有長崎。除咗軍艦島,重有無嘢睇?
諗住抽一日去,但來回車程成四個鐘
如果只係去軍艦島一個鐘之後無嘢睇
咁好似唔太抵去

求指教
酒店都未book
9月福岡好似無乜酒店仲有房

咁有無邊個縣值得去住???
別府???由布院???
原爆館囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞