[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
你試下改做day3由布落鳥栖

拎住d行李 順便行outlet 行完食個壽司or串燒

黃昏前先落長崎 有時間check in完咪去睇夜景
住宿book左啦
本身有考慮住由布院温泉酒店但夏天去咁熱就無book
軍艦島爬過文個活動範圍好細,大浪又未必上到岸就算
如果去完睇企鵝加原爆夠唔夠時間上去睇夜景
咁到時睇下攰唔攰先去marinoa outlet
多謝巴打意見
長崎酒店都book埋?
O no
係呀 因為博多酒店唔知做咩勁full 貴到痴線
見你講到唔想太chur
回程又無火車
巴士番博多好似要3hrs以上
你又無時間浸溫泉
唔建議搭車即日來回

你一係day2考慮太宰府

Day3長崎可以有時間可以考慮埋原爆館
唔該巴打
長崎推介吉宗蒸蛋dinner
7月中後由布之森可以行返快路
應該快d
你再睇清楚 7月中後既jr時間表
嚟緊月尾會去福岡5D4N
Plan到一舊舊 求巴打指點
Day 1 check in完應該會去櫛田神社->天神地下街->福岡塔
Day 2 豪斯登堡 (我估可以stay到夜晚掛?)
Day 3 Tosu Outlet, 跟住返天神/博多hea遊
Day 4 九州自然動物園, 之後未諗去邊 有冇advice?
Day 5 住吉神社 都係博多附近行下返HK

5日都係住博多, 如果day3同day4調轉, 係咪都買jr 3days pass 抵啲?

本身想去睇紫藤 但好似花季已完。
亦想去唐戶 但我day 5先係星期五 皮已收。
感激不盡!!
個動物園係邊架?
如買PASS就搭多D JR先抵喎
係別府大分県呀
個動物園本身有pass既
包博多來回動物園+門票+餵食車 7800yen
但因為我想去豪斯登堡 所以諗緊買jr pass既話
就唔買7800 set 改自己搭jr搭到大分轉巴士入去
其實豪斯登堡來回好似都成萬羊 如果我冇睇錯
你個行程都幾怪
好少見人去豪斯登堡唔去埋長崎
又好少見入去大分唔去別府地獄/由布院
因為你特登去都幾晒時間.....凈係去一個地方
我都知有d古怪 但豪斯登堡玩唔到一日?
諗住玩到1日先冇去其他咋
巴打 有冇建議可以改善下?
我冇去過....但好似係玩到一日既
豪斯玩兩日都得
即日來回唔係唔得 但比較辛苦 來回要4hrs以上
早去晚番都ok ge 但會好chur

至於別府動物園都係來回都要4hrs以上

睇你有幾鍾意以上兩個地方
如果真係好鍾意 值得即日來回
啱啱去完豪斯登堡 一早10點半去到
玩到四五點已經無野好玩
夾硬hea到8點幾睇埋夜燈先走
唔係等天黑睇燈一早走咗

另外海之中道比預期值得去
踩單車 睇小動物 睇海邊風景 睇花
起馬可以玩大半日 又近市中心
有冇人最近去咗能古島?
值唔值得去?
我都知車程好耐下
咁巴打有冇建議如果唔去動物園可以去邊
如果我要去豪斯登堡唔買jr pass又唔抵
咁有冇邊度都值得去下?
海之中道呢啲都會去,近近地又有野睇又有野玩

仲有無啲近市中心既好景點介紹
去長崎
仲有軍艦島
宜家響長崎,專登揸車落黎剩係睇左原爆館同眼鏡橋
好浪費
稻佐山夜景呢?
之前冇做功課,泊好晒車一心諗住試下搭公車去睇夜景
點知要搭成粒鐘,響酒店settle down 左都已經6點,所以放棄
聽朝早餐有冇師兄姐介紹可以食咩?
成粒鐘?唔駛個喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞