[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
好似去到纜車站 好過無
利申 3月自駕
認真唔好上去,改行程
3-4月先開返多啲位,但都係睇天做人
自駕去左 呼子朝市,嘻野,熊本,阿蘇,黑川,宮崎,高千穗峽,大分
有冇考慮去冷門啲既鶴見岳?
風景都好正 望晒成個別府灣
自駕就無所謂啦
搭車就不了
本身都bookmark左
阿蘇市附近有無咩地方必去必食?會去住一晚

落緊大雪係深山唔知點算,而家係由布
有無巴打租過budget?
好平 但驚d車會好舊
食極味屋啦
唔洗問

啱啱去完咁啱有得睇teamlab x 福岡城跡
同埋搞士多啤梨都好正

好想去多次
無事喇,叫酒店打左比租車公司,佢地叫左附近油站過黎裝左鐵鏈,6000yen,慢慢揸左出熊本了
日本租車是但一間都得,我諗係全世界最好最安全架喇

最緊要到時保險買全包果款,到機場CALL車行叫人揸接駁車黎接你,問清楚導航點用,或SET英文版,

同埋開油缸個掣係邊,如果係機場還車,會比張紙你睇點出/入返拎車果個位,導航未必有顯示

日本行人綠燈都可以轉彎
入夜乜都無,就算日頭上去都係晒氣
最後經tabirai 租左Nissan X-trail
算啦 反正都預左係鳩Hea
我係別府晴海去長崎

要五個鐘
今日積雪福岡南下全部IC封左大半日,我自駕塞到鳥晒掉頭返福岡行國道236落去長崎
前後用左6個鐘先去到
終於知道點解福岡二月尾無晒喇

http://j-town.net/tokyo/news/localnews/252011.html

二月尾~~公立大學入學試+藥劑師國家試+Exile+安室引退演唱會
無晒酒店
17:10機到福岡 即刻出博多買pass 再去小倉 會唔會好趕? 又驚有delay
岩岩係博多去小倉,坐新幹線,一個站,
買完飛大約900YEN左右 ,入閘時彈票入唔到,
問人話要再買一張1200YEN 左右既飛
2張飛一齊入先入到,有無人知點解?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞