[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
稻佐山停車場好full
20號果日等咗8個字先入到場,但上到山又有好多吉既停車位
留意下國泰fansfare ,有時都係二千左右,但包來回30kg行李
陪我食多牛好冇?
tg我 wucfuislove
我有睇到,但搶唔到飛 ,下次真係要快手d
一個人租車好似好貴咁
我都租咗4日,計埋油費2000蚊左右
路費重唔重皮

其實已經去左 長崎 熊本 佐賀

黎緊去四日 都唔知租唔租好
買左3日KEP 4500yen再加額外路費820yen
去咗長崎熊本大分同福岡
你租邊間?
toyota租到部新車,落地未夠一個月
4日揸咗800km
無知一問
平時大家上邊到睇d巴士路線同時間
有d搵唔到
聖誕買左宮崎機票 心郁郁想經別府渣車玩上福岡 但係得5日時間
向下玩抵d
第一日落指宿 咁玩返上去
南九川上年去左,今年其實想去由布院,但係福岡機票又貴先會訂左宮崎 諗諗下都有D後悔同on9
宮崎上福岡全程行highway都要4個鐘
Troll fee 仲好甘
一係上別府 兜熊本返宮崎
熊本
會買北九州5日jr pass所以點都坐新幹線回本
只係諗到必去熊本熊辦公室+熊本城周邊鳩行
餐廳就暫時plan勝烈亭
有冇其他景點/野食推介?

別府+大分
去2-3個地獄
唔會食地獄蒸工房鐵輪因為見好多人話垃圾
暫時plan食茶寮大路
跟住去大分水族館+大分美術館
會唔會太趕?

熊本上通下通走唔甩, 有間黑亭喺依邊, 好食
別府地獄幾無聊下, 去大分水族館(海之卵)好玩得多, 有得掂魚同親水, 可以買聯票去埋對面座馬騮山, 包巴士車飛
想問結果要去阿蘇火山同別府,係唔係最好福岡自駕遊去
想問福岡去阿蘇同別府要幾耐
自駕去會否快點
細佬黎緊7月頭同女朋友第1次去福岡5日6夜旅遊,打算全部住博多或天神

DAY 1: 中午落機 ->博多/天神check in->博多/天神行下食晚餐

DAY2:博多/天神午餐->太宰府

DAY3: 打算租車自駕遊去阿蘇火山

DAY4:打算租車自駕遊去別府

DAY5:門司港,小倉,回港

狠求批評
無去過,所以唔知行程點計劃好
同埋唔知d地方相距幾遠
求各位大大指點及分享
1.阿蘇3-4小時 別府2小時
2.會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞