[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
如果主要玩博多 由布 天神 係咪買SunQ就得
博多定天神多野行
只係博多來由布 無必要買sunq.
如果係2人去 可以買回數卷 (4程) 來回剛剛好用哂 平過sunq

其他日子用其他博多巴士/地鐵pass.
博多站去天神又可以坐100yen巴士。 連pass都可以唔洗買
各有各行
各自都多野賣
天神去唐戶市場
係咪有巴士直去
唔該晒 毒撚一個去都係買SUNQ算 本來想試下坐由布之森 架車好靚
人在由布院
坐完由布院之森
好似去左歐洲咁耐
歐洲成10個鐘喎 無咁耐掛

你坐5個幾鐘?
因為唔轉酒店所以由布即日來回
福岡附近有冇燒蠔屋推薦? 有jr pass
同問
一風堂定一幸舍
糸島
請教住博多站定天神附近較好?會去湯布院
中洲川端商店街係最大果個
第一次去唔識
4月5號落機,10號走,有無機會睇到櫻花呢
有冇人六月頭有興趣去山口既元乃隅稻成神社
可能有花尾睇,應該未謝哂
博多方便
住天神坐巴士去由布院都方便。
聽日最後一日了
有冇人去過呢到
自己行下其實唔錯
天神地鐵站一出就有
http://www.fukuoka.com.hk/1097
官網:http://www.kakigoya.co.jp

天神地下街東3出口 (Fukudka Building 地下1F正門入去左邊有升降機上R [天台])

呢篇blog有介紹
http://bryroro.pixnet.net/blog/post/142018313

¥1380-1580 1kg 唔同種類唔同價錢
上面官網有menu
1kg大約有10-15隻

呢到有14隻 如果d蠔大d重d就可能得10隻

建議晏晝去食 因為夜晚要加1500啤酒放題錢
拉麵嘅可以一雙/博多一幸舍
睇哂3個post
好似無乜人講bayside果邊
仲有果邊有個灣岸市場食刺身有無人去過
唔會去門司港果邊 所以唔考慮唐戶市場

另外mariona city outlet有無巴絲去過多唔多野行
想睇日系牌子多過歐美牌子 所以唔考慮tosu premium outlet

最後 季樂平日lunch walkin得唔得?我見佢寫住要bking
上次住marinoa city
outlet 多日系牌呀
同埋日本人多過遊客
thx
我留大半日俾佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞