[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
有冇巴絲知道6月尾去糸島係咪冇蠔食啦?

至到3月31
巴絲有無由布院溫泉旅館推介?
最好想有露天風呂浸住溫泉望下出面啲景
利伸無追post 上網睇間間都唔錯咁
唔知實際情況係點
唔識揀
五月去
長崎去由布院有冇咩最快方法 如果用jr pass/巴士?
4月中會去福岡玩六日, 而家不停睇youtube, 但暫時有幾個問題想問

1) 阿蘇係咪仲係封緊, 無得睇? 官網就好似話closed
http://www.aso.ne.jp/~volcano/

2) 如果本身住博多, 但想去由布院同別府, 係咪一定要去由布院住返一晚?

3) 長崎即日來回有無問題?

4) 如果去哂上面咁多地方, 買jr 3日 pass 夠唔夠?

唔該哂
搭巴士最快都四個鐘
巴絲有無由布院溫泉旅館推介?
最好想有露天風呂浸住溫泉望下出面啲景
利伸無追post 上網睇間間都唔錯咁
唔知實際情況係點
唔識揀
五月去

花由
自駕係咪2個半中到?
猶豫緊一個人去東京定九州好
東京去過一次 九州未去過
上年去左鹿兒島 日南 宮崎,今年聖誕可能自駕宮崎 熊本 褔岡
但見溫泉酒店都開始難book
九州啦 早兩個月毒遊
真係幾正
咁快上樂天/jalan book 心水溫泉酒店
可free cancellation
我仲google緊邊D好呀...尋日先諗住去,所以無咁快有idea book邊間
有無好介紹
sorry 睇漏左你今年12月先去
日本有d溫泉酒店半年前先有得book. 你仲有時間

博多出發
大路一定係由布院溫泉酒店 其次黑川溫泉
睇左由布之彩YADOYA同Ryokan Kounoyu
唔知其他巴絲有無住過其他都係好正既酒店
無渣過唔知
想問有無ching知道由布院之森而家係咪唔經鳥栖? 我想由由布院坐jr去長崎, 最快嘅方法係咪係由布院坐jr去鳥栖再轉車去長崎?
thanks
Book左柚富之鄉
希望無伏
你幾時去?
5月中
本身諗住去黑川
但唔係自駕好難入最後棄了
Fb谷見到人介紹博多間燒肉
打去book30號都full到7彩
真係誇張
諗緊好無年尾去,朋友上年十月去過大讚當地民宿正,有間係兩層式獨立屋加兩個私人風呂 千幾蚊晚
にく屋 肉いち
想問下博多<>由布院即日來回大家會選擇搭巴士/ 由布院之森/ JR?
因為會去熊本既關係會買JR 北九州pass, 變相搭JR係理所當然
問題係巴士快JR差唔多2個鐘, 應該點樣選擇? 求指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞