[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
下星期
得個景可以j下
一定要去

老婆話好耐未見過星星

夜晚浸住睇星呢下都值返晒

提提巴打,早一個月好BOOK,因為佢得十一間房,兩人房好似得六間

我成個TRIP就係要就佢唯一一日既BOOKING 而PLAN
好正丫
我月尾自己去阿蘇但唔住
你book嗰陣呢,兩個人一間房34500日元?我睇佢個網唔係好sure佢係每人收34500日元定係一間房34500日元
買左UO機票5月頭6日5夜毒遊
俾錢個陣咪睇到
你呢個係一人價

我經hotels.com book
一晚兩個人$3150

不過貴價食既野有分別
經官網訂機會大d

btw, 佢唔算多蝗(佢地偏向其他人工靚裝風呂), 如果俾蝗知道左, 一定唔只呢個價

早d 去唔洗又捱炒價
下星期去 天氣好似唔係咁好
巴打邊日出發 咩行程
我星期二

無得上阿蘇都希望好天見到真身
前年去福岡 遲左起身冇去門司港
六月去又撞唔正星期六日係福岡
好想去唐戶市場

btw阿蘇又封 有日半熊本冇野做
玩就完全冇
但樸素啲 物價平少少
關東關西有嘅野佢都有
但就多啲山水

食個人覺得屌打大阪 除左屋台
燒肉 拉麵都好食
福岡d女我覺得真係好靚
見到靚女機會仲多過人口咁密集既東京
有冇推介嘅餐廳
多牛基本野 我上年去食左兩次 第一次等左三個鐘
不過我個frd前幾個月去話好難食 唔知乜事

多牛附近有間叫一雙食拉麵 當地人介紹
間舖頭一大陣豬蘇味 食完成身都會有
湯底好濃 豬味好重 未必個個鐘意
不過我覺得好食過一蘭
下週出發
想問下阿蘇依家係咪仲封緊
同埋有冇人知溫度如何
有冇人去過海之中道公園、平尾台自然之鄉、久住花公園?

我五月去睇花,睇到呢三個地方,但非自駕,唔知點去平尾台、久住花公園
五六月去福岡會唔會成日落雨
我睇啲網就睇到六月先開始梅雨囉,唔知真唔真
但係yahoo過去天氣度睇,六月都冇乜雨

博多美人名不虛傳
有冇巴絲去過糸島
值唔值得去
冇車會唔會好唔方便
九州average黎講 食野曳啲喎
想食高級啲嘅都少勁多 大阪稍為好少少
食野點都係東京架啦 博多勝在係豚骨拉麵正宗
而肉料理做得fine 或者好嘅肉都供左去東京
8日7夜 北九州
因為唔想拎住行李周圍走
所以book左 7晚博多airbnb
另外再book左 一晚菊南, 一晚別府

Day 1(四): 1630熊本落機>博多
Day 2(五): 博多>唐戸市場>門司港>小倉>博多
Day 3(六): 博多> A-Train >熊本>菊南 (因為第二朝要去跑馬拉松, 會係菊南住一晚)
Day 4(日): 菊南>菊池 (跑馬拉松) >熊本>博多
Day 5(一): 博多>由布院>別府 (係別府住一晚)
Day 6(二): 別府>鶴見岳>別府地獄 (應該行唔晒, 邊個值得去/一定要去?) >博多
Day 7(三): 博多>太宰府>??? (應該行唔到一日, 但又唔知去邊好)
Day 8(四): 博多>1225熊本機 返香港

第一次去, 希望各位巴絲比下意見
阿蘇未開山?

今次第一次去福岡 想問問巴打們大概地點咁plan有無問題..

同屋企人+女朋友去

Day1福岡天神停留一晚

Day2早上出發前往熊本(九洲新幹線1小時15分鐘/租車前往約2小時))
(酒店:熊本新酒店)

Day3 熊本市出發前往阿蘇
400年櫻花樹 一心行大櫻(車程約一小時)
然後前往觀火山+騎馬/摘士多啤梨
晚上星空+溫泉(阿蘇廣場酒店)/溫泉(阿蘇Arden)

Day4 出發回福岡

行程待定 還車

Day5 早上相島中午回程

晏就出發前往outlet

Day6 最後採購 14:30 前往機場
別府住宿BOOK左未?有無得CANCEL/或者你好想住別府?

其實前一晚住由布院會順路D.

因為鶴見岳係由布院去別府中間. 坐巴士由布院去別府中途 就係鶴見岳
如果住別府 就要走回頭路....

最順路係. 由布院->鶴見岳->別府地獄 ->別府市區 (全程巴士)

你PLAN 係買JR PASS定SUNQ 巴士PASS?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞