[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
佐世堡fing唔fing到兩日
去別府不如去埋由布院浸
由布院住完第二日去別府
諗住3號成日豪斯登堡 4號日頭去99島同水族館 45點就去小倉 其實得一日多啲
去別府只係夜晚順便睇下水地獄 主要係見有巴打話動物園好玩 想去睇下 因為唔想夏天浸溫泉
留名
1 三點半落機後直踩去住大分
2 住大分 - 附近行
3 住大分 - 地獄溫泉
4 住黑川溫泉 - 去高千穗
5 住阿蘇 - 去阿蘇火山
6 住熊本 - 附近行
7 回+住福岡 - 附近行
8 番香港

巴打點睇, 會唔會好CHUR 全自駕
同咩人去?
情侶/夫妻, 定全家有老有細路?

情侶/夫妻,全自駕一定無問題啦..

有老有細路-就要睇下咩年紀

大分果日你打算去邊??
情侶, 大分 2 果日去自然動物園同埋搵下風景+周圍行下
如果去埋由布院HEA下會唔會好急? 有冇咩提議
想問下,大家知唔知福岡邊到有專業游泳用品買
想問1900來回算貴定係正常價錢?(七月尾)
有咩野食介紹
想問下各位手足 係福岡有無可以睇世界杯嘅酒吧推介 想係日本同日本人日本妹一齊睇日本隊
巴打們 想問下 你地去北九州 洗左幾多錢去左幾多日?
如果諗住去一個禮拜 兩個人15000HKD夠唔夠玩?
想請教下如果用SUNQ PASS BOOK 巴士去阿蘇睇火山可以點搞 暑假會唔會無車搭嫁 通埋如果唔去睇火山 熊本係咪可以SKIP,本身預3日福岡2日熊本
去長崎好過啦如果唔去火山
求天神必食推介
屋台小金炒拉麵
尋晚食完,感覺一般
去6日5夜,12點落機
day 1 : 住福岡(行街食野買野)
day 2:住福岡(行街食野買野)
day 3 : 住長崎(睇夜景)
day 4 : 住油布(周圍行下)
day 5 : 住油布(去啊蘇)
day 6 : 返福岡
day 3開始自架遊,由長崎到油布會唔會太遠,定係day3果晚返去福岡瞓,先再去油布好啲?(最尾兩晚已經book咗係油布酒店)或者要唔要取消去長崎改去其他地方好啲?
長崎取消啦 特登落去睇夜景 你又唔係stay
一晚順便去原爆館 軍艦島 企鵝館 其實無意思

建議你落別府去下動物園 睇海地獄 九重夢大橋果d仲好 去由布都順路d
有無巴絲有去糸島食蠔心得,唔係自駕係咪好煩
自駕方便好多

特登搭車去就算吧啦
其實近近地bayside都有燒蠔

系島冬天食蠔會多d人
但我去果時平日氣氛一般

D蠔係高質

但天氣太凍 局住要著住件褸燒
成身灰 件衫成陣味
由布院有無溫泉酒店推介
自己睇左幾間,好果d又太貴over budget
一家人有老有嫩

budget around 2000$鬆d一間房嘅都可以

想問下香港VISA 係咪唔可以係豪斯登堡個網買飛?

入左幾次都ERROR
黎緊準備去獨遊
想問佐賀有無野玩
請問下各位如果兩丁友去6日
day 1: 福岡海之中道+市內
day 2: biopark + huis ten
day 3: 門司港一帶
day 4: 福岡市內
day 5+6: 由布院一帶

依個行程應該買pass 玩定自駕好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞