[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (3)

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
神聖 純潔喎
有無朋友去過天神round one

想問果到係咪有得夾公仔?

果到大唔大? 係咪100円一次?

下星期想同小朋友去

之前去過東京池袋round one
好鍾意嗰度氣氛好加上staff又nice

但天神round one上網搵唔到資料

上年去過博多運河城夾 但500円夾3次唔抵
好小人 氣氛一般
上個月去左
有公仔夾啊
地下同1樓係夾公仔
2/3樓街機
再上有唱k同運動設施
我玩左幾鋪棒球
Thanks!

係咪所有設施都24小時?
佢寫24小時營業
係咪全部24就唔清楚
我覺得柳川好去過太宰府
因為我本身鍾意d鄉下地方 所以覺得柳川好舒服
佢都有d日式庭園/歷史館可以俾錢入去
其實柳川好大 我去可以去成日
想問下,博多去阿蘇而家係咪要經大分果邊?
係既要用多好多時間
係....熊本去阿蘇果段未通番車
我泥緊有一日去完阿蘇火山後會返熊本酒店

咁會受影響嗎
要搭巴士囉....兩個鐘
自駕係咪好d?個度交通真係有d 煩
自駕係好好多

但我用個apps 又search到既?
姐係個apps無update?
定係其實係2條線黎,apps show果條照去到?

想問KA早機飛福岡飛機餐有咩食?
如果得個包就機場食定先
lm 問埋j class
呢個係乘換案內?
可能通番車我唔知啦....我月頭去就未通番
你都係上網check清楚吧
福岡附近有無D 雞刺身食?
我早幾日搭係
豬扒飯/雞扒拼薯仔
甜品係杯雪糕同前菜係冷面仔
都幾豐富喎
thanks
後日飛
order咗印度餐
今日帶屋企人食完一双 3件長輩食到屌哂鬼咁 話好臭 啲泡好核突 有個食到嘔
行程求評
唔想太chur

day 1 預晏晝5點到博多,check in 之後去福岡塔睇夜景,之後去博多運河城,夜晚食附近屋台
(福岡塔大概要留幾耐時間?同諗緊食入面間餐廳定屋台好,但間餐廳好似冇乜review )
day 2
搭由布院之森去由布院,掃小食同食心鍋飯,返去博多行街同食夜晚飯
(8月尾去到先買pass會唔會劃唔到位 佢而家個時間表好似會行得好趕咁,最早都要1點先到但4點就要走咁,有冇巴打搭過博多由布院巴士可以分享下,如果最後8月時間唔變可能搭巴士走)
day 3 JR 博多去長崎,去企鵝水族館,稻佐山夜景,住長崎
(長崎好似無乜特別嘅嘢食?有冇巴打有推介)
day 4 JR長崎去豪登斯堡,玩一日,住長崎
day 5 JR 長崎返博多,天神中洲行街,住博多
(諗緊去唔去outlet好 )
day 6 晏晝機返香港
Day1 未見過福岡塔無意見
但都推介去屋台宵夜(有氣氛但預左遊客價)

Day2 唔想太chur建議你由布院住一晚 順便浸下溫泉

Day3 落長崎咁遠唔去原爆館同軍艦島會有d浪費

DY4 豪斯登堡值得去 無意見

Day5 天神好多美食 中州夜晚行會開心d

你係指福岡outlet定鳥栖outlet
(如果鍾意shopping值得去 前者可以順便同摩天輪影相)

總結:要再plan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞