破舊立新 (111)

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
佢係唔係無睇正傳架,以為原力係某d家族先有?
以我的認知唔係人人都有只係天份高低有分別咩
有冇睇過呢條 出得仲多過喺套戲
https://youtu.be/olPI36b9tmk
unwise大導可唔可以解釋埋
佢跳左入邊個luke身上先寫得出"外甥ben仔有機會入dark side所以要殺左佢"
同正傳係咪同一個luke黎
伏線黎
下集交比JJ-8
欸!咁都解釋就比你估到啦!
睇小說啦!
你地未去到 unwise大導既功力可以轉移意識...你地唔明好正常
唉,步dc後塵
Top 10智障奸角可能有
講真,就算唔理係唔係同以前連戲
我當你平行世界,獨立於其他
依獨野d角色唔係智障就係on9,再唔係就路人同廢

Ben直頭就又智障又廢

唔係有星戰個名同迪迪尼的壓力,應該全世界係咁屌

新post記住正皮

但講真
我睇好多外國fans講kylo 幾乎一面倒讚佢
佢地話kylo個角色寫得最好 條arc最複雜 emo得黎感覺到佢內心既conflict
仲有達哥演技加持 呢點我認同佢係好戲既
根本個行為無邏輯、無規律
係好複雜呀,但唔撚合理呢
唔撚憎個老豆又要殺,老母就殺唔落
被舅父想殺就入dark size,之後又講到係想自己上位?

屌,真係好似患左無定向喪心病狂間歇性全身機能失調症
ep1-6每個sith都好有特色
由串柒柒嘅dooku去到型到核爆嘅darth maul
kylo佢個賣點係pure, unhinged rage同埋擁抱dark side
呢點幾有趣值得睇甚至ep7佢除頭盔前都幾有氣場

ep8一出就即刻做經典奸角智者Rian
ep7佢成日發爛揸亂劈野 淨係覺得佢emo
但睇得出佢想賣raw emotions
今集就真係唔知佢想點
中段想做大佬仲以為佢走出emo phase 開始做大事
但我屌最尾又變返中二ben玩私怨
Han死得好cheap han死令ben入dark side可能仲好
一開波停LASER果度真係型到癲
仲要加句I will show you the dark side以為佢對黑暗原力有咩修行啦
知左佢個動機之後個角色形象即時變小學雞
snoke話han死令kylo更加torn apart
搞到佢老母都殺唔落手
連殺老豆都唔足以令佢完全投入dark side
咁最後到底係乜野trigger到佢冇得返轉頭
就係因為rey唔肯同佢玩?
一除個頭盔已經想笑

vader 一早除個頭盔你估仲紅到咩
https://twitter.com/CBR/status/955500812343459841

篇野話kylo好過anakin
下面啲cm即刻屌
見到師父想殺佢先轉dark side?
唔係話好祟拜黑武士先finish what you started?
定係變黑先做左黑武士fans?
好難捉摸啊
殺老豆完全冇動機淨係想立即變黑

新post記住正皮

新post記住正皮

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞