破舊立新 (111)

1001 回覆
18 Like 7 Dislike

twd而家變左垃圾
九唔撚搭八 集集冇意義咁槍戰
今季過左一半劇情都好似冇進展過咁
一係就夾硬整死/寫衰啲角色
拿拿聲完左佢好過

冇 Negan嘅話棄左套野好耐喇
除左靠殺角色製造劇情仲識咩

negan集集都係拎碌棍出黎彎腰笑下
之前仲feel到佢好惡
而家都開始冇乜睇頭
最嬲係寫到jesus變左膠呀屌佢老味

繼陶大宇掩面之後又一煩膠演技

今日好適合貼呢張

THE MAN WHO STARTED IT ALL

咁就拍完了...
好唔捨得...好感觸...
黎緊iw既宣傳攻勢真係要好好咁J
玩到平行世界
又有新圖
STONY復活

daddy啲表情真係好頂癮

其實玩a1 shield
真係冇理由冇你同火力克份架喎
唔知點解好似接受唔到
番過去/平行宇宙
你後面句話佢用時光機既話,就表示係alt timeline/parallel earth
又唔會walking dead咁極端
我覺得果個老左既Tony係來自未來,果個未來就係marvel比avengers既結局,類似Logan咁樣
N記拍十三集太拖
諗住拍八集既Defenders實無死
結果出到黎好單調
我諗十集應該就岩

真唔真呀
大超嗰時應該已經好入屋喇喎
錢銀問題傾唔成先咁講姐

係個個年代全球都識的英雄應該得佢同batman
而batman個時又未上89年套戲,應該都未去到超人個程度
Defender成個內容都好有問題
幾多集都死
其實唔明點解唔設計個幾個the hand的人有超能力
簡簡單單咁打下咪算囉,唔通d成本真係去晒版權度?
Batman以前都好出名架啦,唔洗靠套戲
WW套戲上之前都出名架
但要去到全世界家傳戶都知佢咩來源就難d
我估套戲上之前海外的普通人應該係知有依個有錢英雄
但佢背景即細個父母被小偷殺未必知
Ww其實之前都唔小人識佢,只係未必人人都知佢背景
我估batman個時都係

總之89年batman令到佢更紅就一定啦

真唔真呀
大超嗰時應該已經好入屋喇喎
錢銀問題傾唔成先咁講姐

係個個年代全球都識的英雄應該得佢同batman
而batman個時又未上89年套戲,應該都未去到超人個程度
Batman以前都好出名架啦,唔洗靠套戲
WW套戲上之前都出名架
但要去到全世界家傳戶都知佢咩來源就難d
我估套戲上之前海外的普通人應該係知有依個有錢英雄
但佢背景即細個父母被小偷殺未必知
Ww其實之前都唔小人識佢,只係未必人人都知佢背景
我估batman個時都係

總之89年batman令到佢更紅就一定啦

89 Batman同差唔多時期嘅Batman漫畫推返Batman去黑暗風,推到Batman紅好多
本身DC Trinity 3個人嘅人氣都top,只係Wonder Woman輸一截咁
Batman本身紅就一定
個個年代唔紅都唔會拍電影啦
係marvel 無左d一 線先推d二三線上位姐
重點係係電影之前到底佢地去唔去到家傳戶的程度
即唔單要人人識,要人人都知佢的背景
漫畫幾紅都好個傳播率都無電影高
加上個個年代海外接觸美漫就更難
所以我始終覺得電影功勞最大,係推到全世界都識依方面黎講
細路仔果時剩係識
batman superman spiderman
多得marvel啦
我讀小學的表妹都識雷神,隊長同ironman啦
仲要係唔穿戰衣時都認到

相反俾JL佢睇只認到超人同batman,ww都唔識,仲要只係穿住戰衣先認到,證明dceu幾失敗

宜家真係男老女幼都識marvel
同你一樣,但加多個 X-men,知道係因為無綫亞視播卡通
如果marvel 當年真係有收購DC
今時今日個故事會點走?(漫畫又好電影又好)

time travel confirmed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞