破舊立新 (111)

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
daddy由im1到a4 wrap
真係由頭帶到尾
tony deserves happy ending

a4拍完
rdj同ce份約都完喇
好可能係佢地最後一次做tony同cap…
我不能接受
daddy 個樣好老
加埋shield衫 唔通係未來
barf case又出現

之前見有人話daddy除眼鏡呢幕後面幾個係freeze左
可能呢幕已經barf緊

仲有 睇返尋日d流出
一啲身上有點 一啲冇點
即係同一場景 但兩場戲黎
好想睇了
Rdj由iw開拍第一日拍到a4煞科
又唔似其他人咁中途離隊拍另一套戲
尋日已經估緊係咪alternative future
但alternative得黎點解得daddy老左咁多
就算話呢條timeline既daddy冇做im
同一個時間點都冇理由老得咁快
做im又唔會令佢老慢左
可能真係alternative future+time travel
咁應該唔洗死
反而要返去探cap
姐係cap
不過tony唔死隊友死對佢仲大折磨
對應返aou
如果呢條timeline既tony冇做過im 即係冇入過avg
咁cap對佢黎講就唔係隊友啦
但做shield局長都可能要死

咁就十年 好感觸
我覺得n記係用電影劇本拍電視
因為傳統電視好長所以會加好多支線
如cw的劇會加好多單元式一集過的敵人,即支線集數會用左唔小時間講依d人,講的野多左咪無咁悶囉
但呢度好似電影咁講的野其實好集中個班人好小但又要拉長13集,咁咪中間係咁拖戲囉,DD因為加左好多人要打又俄羅斯兄弟又日本忍者所以咪相對無咁悶
但唔明突登拍佢無做im嘅timeline有咩用意
唔一定係alt timeline喎 可能係十年後嘅佢做咗director of shield 身邊啲frd全部死晒 用十年整時光機番去救世?
係由08年im第一日拍到a4 wrap
名符其實mcu第一人
但之前有人爆話唔係time travel黎
一係barf 但barf都只係同回憶交流 改變唔到現實
而家timeline既shield又收晒皮 冇局長俾佢做
可能佢好得閒重建shield掛
https://www.youtube.com/watch?v=Su6KVN33Bew

阿智講返佢拍iw/a4
佢個仔好痴線
[WOW左好耐]
近排追緊Punisher,you know?
暫時睇到ep8
發覺佢節奏真係好好
每集keep住有推劇情,you know?
收尾都令人估唔到搞到人想追落去呢點係同類型netflix劇做得最好
希望後半季唔會例牌跌watt
you know?
唔撚係掛
呢套野捱得好辛苦先睇得完喎
得ep1同尾幾集好睇
中間拖戲悶到仆街
瘋狂flashback同一段戲 不斷重複
想睇佢追殺黑幫又變左查案
條差婆又煩到仆街
係得佢同micro條兄弟線同billy角色ok咋

我又冇咩呢個感覺
正係覺madani條線一開頭好難頂
micro老婆條線就主要 J 佢老婆
做 billy條友好似套套劇都有得啪
[WOW左好耐]
暫時睇到ep8
發覺佢節奏真係好好
收尾都令人估唔到搞到人想追落去呢點係同類型netflix劇做得最好
you know?
唔撚係掛
得ep1同尾幾集好睇
中間拖戲悶到仆街
條差婆又煩到仆街
如cw的劇會加好多單元式一集過的敵人,即支線集數會用左唔小時間講依d人,講的野多左咪無咁悶囉
但呢度好似電影咁講的野其實好集中個班人好小但又要拉長13集,咁咪中間係咁拖戲囉,DD因為加左好多人要打又俄羅斯兄弟又日本忍者所以咪相對無咁悶

呢個真
基本上8 集乜都夠
再長就好易變 walking dead
micro老婆係幾正既
但又係花左太多時間喺呢條線度
西世界都有billy
可能似龍珠超杜拉格斯
自己個世界都係救唔到
要去另一個平行世界生活

A3可能輸得好徹底

呢個真
基本上8 集乜都夠

twd而家變左垃圾
九唔撚搭八 集集冇意義咁槍戰
今季過左一半劇情都好似冇進展過咁
一係就夾硬整死/寫衰啲角色
拿拿聲完左佢好過
[WOW左好耐]
暫時睇到ep8
發覺佢節奏真係好好
you know?
唔撚係掛
得ep1同尾幾集好睇
中間拖戲悶到仆街
條差婆又煩到仆街

我又冇咩呢個感覺
正係覺madani條線一開頭好難頂
micro老婆條線就主要 J 佢老婆
做 billy條友好似套套劇都有得啪
micro老婆係幾正既
西世界都有billy

罰仔咁都忍到證明佢真係痴 q左線
就係睇完西世界先認得佢 個角色根本冇分別一樣係做愛機器

另外我想講 micro呢 D先係真hacker 話 skye識佢簡直係侮辱

呢個真
基本上8 集乜都夠

twd而家變左垃圾
拿拿聲完左佢好過

冇 Negan嘅話棄左套野好耐喇
除左靠殺角色製造劇情仲識咩
micro老婆係幾正既
西世界都有billy

另外我想講 micro呢 D先係真hacker 話 skye識佢簡直係侮辱

你唔講都唔記得佢兩個係識
算把啦地屍 從來唔覺得佢似一個hacker

twd而家變左垃圾
拿拿聲完左佢好過

冇 Negan嘅話棄左套野好耐喇
除左靠殺角色製造劇情仲識咩

negan集集都係拎碌棍出黎彎腰笑下
之前仲feel到佢好惡
而家都開始冇乜睇頭
最嬲係寫到jesus變左膠呀屌佢老味
micro老婆係幾正既
西世界都有billy

你唔講都唔記得佢兩個係識
算把啦地屍 從來唔覺得佢似一個hacker
micro半季個角色已經好過佢
最正係成日著睡袍 好得意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞