破舊立新 (111)

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
為左幫佢洗白犧牲左luke成個角色人格
想就想洗白,結果就更加中二病
被舅父想殺第一時間係去殺創地的徒弟出氣,更加中二病

去到最後做到大佬都仲咁on9,領導走苦去隻抽,知被人水左大大聲講no,身邊d細都頂佢唔順

佢咁的IQ同EQ做大佬,first order玩撚完啦,仲點期待佢下一集會勁
嗰時出面post未入dark side
我話佢唔夠霸氣做大boss仲俾人屌返轉頭
今集仲係唔知佢目的係咩
搞咁多野就係想殺snoke自己做大佬?咁就係finish what vader started?
唔行sith嗰套但都係恐怖份子rule galaxy咋喎 同阿公好大分別咩
比起tfa其實佢性格冇乜發展過
只係補左個backstory話你知點解佢咁中二
想用佢raw anger做賣點唔係問題
但如果下集boss fight仲係咁emo 一見到luke force ghost就發爛渣我真係會好失望

咁樣解唔解得通?
如果患者頭顱腦荀未合而剛好被硬物從高空打中罅隙,頭顱會骨折,引致腦硬膜下血腫以及腦硬膜外水腫。通常在這種情況下,患者大腦會局部出血,於是頸椎腦底動脈供血不足

會唔會就係個晚地震時咁岩被打中,所以患上依個病,咁就解得通了

而家睇番呢句真係笑爆肚
以為有咩掙扎要承繼阿爺
有咩血海深仇要殺老豆
比 Luke嚇一嚇就入 Dark Side
Luke作為 master居然見人有黑暗面就劈仲衰過當年Anakin對住奸到出汁Palpatine都唔下殺手
姐係Luke三部曲係學唔到野
Luke唔緊要wo還掂死左都可以照出技
照顯靈啦仲方便左
會唔會係雖無大錯但面目可憎
見佢咁樣衰一定無撚得救?
ep8 有咩角色係公認寫得好?
Eu的Jason
因為細佬被殺加上自己又被捉左成年
仲有一樣唔太記得有無錯係好似因為班外銀河系的怪打到黎,我細佬又死撚左,共和國仲遲遲唔出兵(因為民主要投票之類)

所以先決定行獨裁入dark side,人地eu個個就為理念,宜家依個我都唔知佢想點
ben: 我過黎學師仲要係你外甥
ff幾下你就半夜三更斬鳩我
黑豹仲有唔夠一個月就上 好期待 止下癮再慢慢等iw
嗰時出面post未入dark side
我話佢唔夠霸氣做大boss仲俾人屌返轉頭
今集仲係唔知佢目的係咩
搞咁多野就係想殺snoke自己做大佬?咁就係finish what vader started?
唔行sith嗰套但都係恐怖份子rule galaxy咋喎 同阿公好大分別咩
比起tfa其實佢性格冇乜發展過
只係補左個backstory話你知點解佢咁中二
想用佢raw anger做賣點唔係問題
但如果下集boss fight仲係咁emo 一見到luke force ghost就發爛渣我真係會好失望
Luke唔緊要wo還掂死左都可以照出技
照顯靈啦仲方便左

諗下佢每見一次luke英靈就發一次爛渣
ep9成套戲不停刺激佢 好撚好笑
ben仔入dark side好大部分又係靠先天設定"too much vader in him"
舅父斬佢都只係導火線
force好勁但冇家人關愛就嬲豬呢點真係好中二
病徵:

癲癇
精神分裂
輕挑驕傲
無大無細
有犯罪傾向
月經前緊張 (男患者嚴重的話也有)
有自殺傾向
抑鬱

大家覺得ben仔有邊樣?
咁你最多咪殺LUKE囉

你殺其他師兄弟做咩姐
小學生被大隻同學蝦唔夠打
唯有趁佢唔係度時整爛佢d文具,書
ben仔:我得唔到舅父既愛,你地都唔准得到
師兄弟:無理由師父會無啦啦斬鳩你wo,係咪鳩up架
ben仔:佢真係劈鳩我呀,屌你啦唔信我,隊冧你!
癲癇(可能同rey打個時發作先輸)
精神分裂(一時又話要完成阿公的野,一時又無左對阿分的崇拜)
輕挑驕傲(不用解釋)
無大無細(殺家豆)
有犯罪傾向(都不用解釋)
月經前緊張 (有無月經就唔知,但緊張一定有)
有自殺傾向
抑鬱(但幾明顯)

睇黎真係有病,除了自殺都中咁濟,咁大個人腦荀都未生埋搞到有依個病
所有人都逼害ben仔
佢自己覺得
同dc狗一樣
出面有post講marvel開拍black widow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞