破舊立新 (111)

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
我係JJ真係玩大佢,話Leia真係死左,ep8只係佢死前的幻覺
reboot 啦

話TLJ係力架係TFA受傷後自己諗出黎
我係rey就真係想死喇
山長水遠去個荒島睇個廢老釣魚揸奶
話教我上堂又淨係搵條草撩鳩我
仲講大話呃我 原來係佢整左kylo出黎
(幫ben仔講埋) 最仆街係cockblock我同阿ben摸手仔呀
屌 成個first order領導層都係智障
hux今集根本出黎派膠 由頭柒到落尾
懷疑阿unwise特登推佢做下把位 套戲笑點靠晒佢
kylo做左大佬後 first order的日常

係喎,佢最早暈低,唔記得左tim
其實都幾ONJ

TFA寫到力架重傷...REY臨去搵LUKE都啜左佢個額頭一啖....以為有排見佢唔到點知TLJ就一開波已經冇哂事仲想偷走(其實寫佢偷走都算係少數有跟TFA既SETTING )
我以為黑鬼起身之後問rey係邊
之後鏡頭show rey同luke時
應該加段字係幾個月前,最好一年Tim
之後咪開始特訓,不斷係luke屌7rey
屌,係咁樣唔係架,跑快d呀

跟住完的時候加返句now咪得囉
HUX...feels sad for him
唔係喎
ep8 講到 first order收哂銀河系勢力好大
但係ep7 果時 resistance好似唔只咁細喎

但奇怪喇ep8 時間又係緊接上集交任
姐係 resistance無啦啦炸完 starkiller base就比 first order打到仆街?
所以我post個段片
咪由一出字就開始屌
上一集leia公主個度仲成個基地
仲要岩岩打勝仗
點知一到下一集己經得返三架戰艦唔撚係呀
仲要好似過左幾日都無呀大哥
成日話破舊立新
但隔左咁多年仲係resistance打獨裁帝國
D武裝三十年都好似無咩分別
何來立新?

好似EU咁打遇戰瘋人仲新穎過宜家呀
唔係喎
ep8 講到 first order收哂銀河系勢力好大
但係ep7 果時 resistance好似唔只咁細喎

但奇怪喇ep8 時間又係緊接上集交任
姐係 resistance無啦啦炸完 starkiller base就比 first order打到仆街?
所以我post個段片
咪由一出字就開始屌
上一集leia公主個度仲成個基地
仲要岩岩打勝仗
點知一到下一集己經得返三架戰艦唔撚係呀
仲要好似過左幾日都無呀大哥

ep5俾vader打基地都唔覺rebellion咁易收皮
除非佢講到resistance本身就半收皮狀態
但睇tfa真係唔覺佢地咁弱
應該係first order吹大左呀話
感覺上佢地勁到同empire差唔多咁
但明明名義上仲有個republic喺度架喎
佢地頂多咪isis lv
小說有兜返
話new republic裁軍裁左9成 剩低d艦隊係晒首都比starkiller炸死埋
出左 Dreadnought 呢部小型死星嘛
真係完全唔撚連戲架大哥
Luke性格唔連以前都算啦,隔左幾十年當你老左腦退化

屌連同上一集故事時間幾日都可以唔連到
咁洗唔洗以後要溫左小說先好入場呀
真金白銀俾錢入場,咁緊要的野要係小說唔係套戲講

Marvel的前導漫畫都係講d唔緊要的野如tony係 ca3個手錶甲點整,但依d野知唔知對劇情係無影響

仲要問題係入面隔左幾日就被人掃晒,你覺得邊有人接受到
小說有兜返
話new republic裁軍裁左9成 剩低d艦隊係晒首都比starkiller炸死埋
咁洗唔洗以後要溫左小說先好入場呀
真金白銀俾錢入場,咁緊要的野要係小說唔係套戲講

Marvel的前導漫畫都係講d唔緊要的野如tony係 ca3個手錶甲點整,但依d野知唔知對劇情係無影響

仲要問題係入面隔左幾日就被人掃晒,你覺得邊有人接受到

仆街 學埋dceu嗰招 要溫書先好入場
我淨係記得個前設係new republic冇認真看待過fo
所以fo先可以一路壯大
但正傳嗰時rebellion直頭係地下組織添啦
而家光明正大打恐怖份子仲衰過嗰時
咁不如以後買戲票送小說啦,要人溫書屌
講唔連戲
今集一開場已經覺得班角色ooc晒
poe無啦啦變左衝動flyboy
hux又派膠
kylo俾snoke講兩句就打爛頭盔
上集以為finn良心發現幫resistance手
點知又做逃兵 即係角色冇成長過
不過算鳩數啦 佢由頭到尾淨係為左rey
力架由頭到尾都係為左REY姐

佢怕FIRST ORDER點會1時3刻改到呀
屌完呢套爛片唔係有應有嘅快感而係個心乸住乸住 每次一提 TLJ真係忍唔到就怒屌
佢上集隻揪tr8r 又潛入starkiller 又反抗phasma
以為佢已經擺脫對fo既恐懼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞