[月經] iOS集中討論區 (39) Jony Ive 回歸

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
垃圾八達通
垃圾八達通
垃圾八達通
垃圾八達通
垃圾八達通
垃圾八達通

exact7ly係suica嗰套黎
用左adblock 2.8.2 load唔到Google maps點搞
垃圾八達通
垃圾八達通
垃圾八達通

西瓜卡自己要連其他passmo kitaka
大半個日本連曬仲難搞過香港
根本實不為也
垃圾八達通
垃圾八達通
垃圾八達通

不過限制都好多
淘左粒電落黎,啱啱幫部6s換埋,又一部機復活

諾希

諾希

點解唔買原廠電

諾希

點解唔買原廠電

而家出面嘅所謂原廠電跟本就無,一係就拆機出黎嘅,要原廠只有返蘋果換
大家啲舊機點保存
放入盒定待機得閒叉下電好啲
iPhone 今日又無啦啦發熱
大家啲舊機點保存

大約幾個月叉一次
垃圾八達通
垃圾八達通
垃圾八達通

不過限制都好多

個人八達通都唔support ,自動增值又2.5%charge
垃圾八達通
垃圾八達通
垃圾八達通

不過限制都好多

個人八達通都唔support ,自動增值又2.5%charge

nope, samsung pay 增值先要
大家啲舊機點保存

間唔中要叉下電比粒電行下先得
大家啲舊機點保存

大約幾個月叉一次

我成日放左係到 一用就得返10幾% 好似好傷佢

諾希

點解唔買原廠電

而家出面嘅所謂原廠電跟本就無,一係就拆機出黎嘅,要原廠只有返蘋果換

同我換電條友話係原廠嚟

點至check到用緊粒電係原廠定老翻
Iphone開咗Icloud photo library
用緊ipad嘅話可以係邊睇到iphone d 相

諾希

點解唔買原廠電

同我換電條友話係原廠嚟

出面絕對無全新原廠

諾希

點解唔買原廠電

同我換電條友話係原廠嚟

出面絕對無全新原廠

夜啲返屋企用itools睇吓粒電咩料先

諾希

點解唔買原廠電

同我換電條友話係原廠嚟

無得check,除非你拆開佢拎出黎睇,不過咁多超A電同拆機電都好難講,啲過保舊機要黎儲嘅我通常自己換就算

ipad都開埋
換完電之後到依家都睇唔到自己啲app用咗幾多電,reboot過幾次都係咁,點算好

就係你係咁reboot先冇 你差滿左隔一日睇下點

琴日用咗成日都冇(由100%用到26%)

今晚姑且再睇吓點

btw 點解iOS 11.2 會越用越慢

好似用緊android機咁

因為iOS 11 is shit

我都發現11.2愈用愈慢

而且頭幾日好核電 呢幾日倒水左

巴打用緊咩機
想知係咪得舊機係咁

8plus呀屌
見到有個中二戴住AirPod

ipad都開埋

開咗又會upload ipad d 相上去
有冇得睇到iphone唔upload ipad果d咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞