[月經] iOS集中討論區 (39) Jony Ive 回歸

1001 回覆
8 Like 5 Dislike

ios 11.2.1
iphone 8+

唔打機, 算唔算ok?

咩亮度呀
20%同70%可以差好遠

auto...
我發現去啲收唔到GPS嘅地方岀返嚟,例如搭地鐵落地底,岀返嚟個GPS就會更新返識郁,然後唔知幾時又停過

我要開wifi功能先識update, 唔開個wifi功能就唔識update, 係泰國都係咁

利伸8+

8+ 一撚樣
人間有愛,終於無咁絕望覺得係壞梗件

我要開wifi功能先識update, 唔開個wifi功能就唔識update, 係泰國都係咁

利伸8+

今日大半日喺尖沙咀周圍走個Gps都長期定死咗喺九龍公園到,開地圖佢又識跟住你個方向嚟轉架喎,係唔識郁咁解,吹脹

之後坐地鐵都全程無郁,直到彩虹一九龍灣望住個地圖即刻由九公彈返去九龍灣 到依家都仲正常

利伸:無開Wifi

方向佢識跟住轉,但係地圖冇update

Apple maps同google maps都係咁

影相個定位都係

成部機個location都冇update丫嘛,就算find my iphone都冇

唔知11.2.5 Fix咗未
可能下個禮拜又彈個11.2.2岀嚟專Fix呢個Bug

Control Centre個wifi唔係on off而係disconnect可能就係因為要你長開wifi功能去update location

開咗只係個Gps偏差無咁大,一向岀都街都無開Wifi,廢事成日經過都連咗CSL啲垃圾Wifi搞到上唔到網

之前無用Wifi都無問題,除非Apple又改咗嘢
我發現去啲收唔到GPS嘅地方岀返嚟,例如搭地鐵落地底,岀返嚟個GPS就會更新返識郁,然後唔知幾時又停過

利伸8+

8+ 一撚樣

無咁易壞啦
7仔 11.1
呢幾日開始個widget page好lag
Keyboard switch 果陣又會窒,但重開就冇事一陣
今日開始連multitasking向左右掃都lag
仲要係lag到仆街果隻 以為用緊s1,s2果期啲an機
但其他冇問題,上網開apps果啲好正常
有冇人知咩事,定要上埋11.2 ...

利伸8+

8+ 一撚樣

無咁易壞啦

8+除左有條喇之外應該冇大問題既,始終仲keep返7+果個design

7仔 11.1
Keyboard switch 果陣又會窒,但重開就冇事一陣

7仔 11.1

update
有冇人用apple music 但係想轉地區down apps
次撚次都要逐首歌down返 有冇咩辦法解決

有冇試過用workflow 轉?

點用workflow轉

我都想問好耐
覺得自己好on9

https://workflow.is/workflows/7143ca1b0c864766a40e3aab1d12cab8

利伸8+

8+ 一撚樣

無咁易壞啦

希望係啦
不過咁少有發現呢個問題
估計都會變左千年bug 有排都唔fix
6仔重行緊9.3.5
係咪應該唔好諗升上去
有無人有用moleskine個timepage
7仔 11.1

update

Up左都無分別
垃圾ios11
Btw, 11.2.5電量好唔好過11.2.1?
6仔重行緊9.3.5
係咪應該唔好諗升上去

iOS 10 都唔升,斷估你都係唔追新野嘅人,
升乜鬼
7仔 11.1

update

Up左都無分別
垃圾ios11
Btw, 11.2.5電量好唔好過11.2.1?

11.2.5 好啲.

利申: 每個version 都升既on9仔.
6仔重行緊9.3.5
係咪應該唔好諗升上去

升乜鬼

就係想升試下新野
但唔知部6仔頂唔頂到
6仔重行緊9.3.5
係咪應該唔好諗升上去

升乜鬼

就係想升試下新野
但唔知部6仔頂唔頂到

se覺得ok
6仔重行緊9.3.5
係咪應該唔好諗升上去

升乜鬼

就係想升試下新野
但唔知部6仔頂唔頂到

se覺得ok

單核?
而家間唔中見到個faceid無臣臣閃出嚟

利伸8+

8+ 一撚樣

無咁易壞啦

8+除左有條喇之外應該冇大問題既,始終仲keep返7+果個design

個電bug真係....進化到用到咁上下電量先出現

利伸8+

8+ 一撚樣

無咁易壞啦

唔好話X, 好多iOS功能都用唔盡啦 正常既
屌 update 左個google map 之後
成個map 白左
乜野都睇唔到
屌 update 左個google map 之後
成個map 白左
乜野都睇唔到

原來係下面個3項廢左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞