[月經] iOS集中討論區 (39) Jony Ive 回歸

1001 回覆
8 Like 5 Dislike

Wtsapp有chat backup
如果back up time係1500
你20:00 delete app
15:00-20:00之間對話會冇

咁我2000bkup 2001 del redown個陣啲對話就係到
但假設我2200 down返 咁2001-2200嘅對話都睇得返?

理論上係
試過delete錯對話, delete再download返
都會問你要唔要返chat record

Thx咁多位

中左伏
原來2001-2200 del左wtsapp呢段期間人地send黎係會睇唔返

正常你呢段時間既chat, send 俾你嗰個淨係會見到1個tick,即係去咗whatsapp sever
當你一active 返個acc, 即刻變2個tick 喎,你即刻收到

但又真係冇 個frd話有send過野黎

有冇巴絲知可以點搞
有冇用7仔嘅升咗
多唔多巴打部iPhone 純連data個陣個定位唔識更新?
要開左wifi (even無連熱點)先識更新返個定位?
我用緊8+ iOS 11.2 遇到呢個問題
都唔知係硬件定iOS問題
最奇怪係好似每次update左新iOS 又正常返
但用多幾日又變返連data個定位又唔識更新

8仔 iOS11.2.1表示一樣
有冇巴打試過舊電 使用中同standby既時間keep住一樣 , 但其實冇乜點用過,睇樣battery入面d apps又冇乜用過background
舊電又會去得好快
利申 : iphonex
有冇巴打試過舊電 使用中同standby既時間keep住一樣 , 但其實冇乜點用過,睇樣battery入面d apps又冇乜用過background
舊電又會去得好快

有冇人用apple music 但係想轉地區down apps
次撚次都要逐首歌down返 有冇咩辦法解決
有冇人用apple music 但係想轉地區down apps

冇 呢個問題都好耐了
舊電又會去得好快

reboot 一樣?
升左上去d 光暗度咁怪既
我應該冇開自動,但時光時暗

true tone?

冇 呢個問題都好耐了

咁係咪有個方法係用舊版itunes down app架

冇 呢個問題都好耐了

同apple集體反映

有冇巴打知紅圈嗰舊野做乜事會係咁load
load咗好幾日
重新開機都仲有
backup app refresh 嗰到又熄淨wtsapp 之類要收msg嘅app
icloud backup都熄鬼埋
利伸 ios11.1
關於Apple Music轉國家會冇哂啲歌(要download過)
其實係因為每個國家嘅版權條例都唔同
收費唔同,歌庫又唔同
啲歌唔可以個個國家都互通
所以呢個問題應該冇得解

load咗好幾日
重新開機都仲有
backup app refresh 嗰到又熄淨wtsapp 之類要收msg嘅app
利伸 ios11.1

wtsapp 之類要收msg嘅app 係自動 background refresh 的。開唔開無關係的。

有錯更正
點解今年apple仲未upload iPhone 8/X event上youtube

load咗好幾日
重新開機都仲有
利伸 ios11.1

唔使搞咁多嘢,撳着個Siri再撳返岀去就會無咗
千年Bug嚟

有冇試過用workflow 轉?
有冇人3d touch震果下有delay
6s plus ios11.2

load咗好幾日
重新開機都仲有
利伸 ios11.1

wtsapp 之類要收msg嘅app 係自動 background refresh 的。開唔開無關係的。

有錯更正

唔洗開background refresh

冇 呢個問題都好耐了

咁係咪有個方法係用舊版itunes down app架

https://www.newmobilelife.com/2017/10/09/itunes-12-6/

http://lmgtfy.com/?q=ios+%E5%AE%9A%E4%BD%8D+wifi

都唔知軟定硬件問題
舊電又會去得好快

reboot 一樣?

更新左11.2.1暫事冇事
舊電又會去得好快

reboot 一樣?

更新左11.2.1暫事冇事

應該係siri
我成日都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞