[月經] iOS集中討論區 (39) Jony Ive 回歸

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
呢個時候買iphone7 128g會唔會好傻呢
鍾意細機
64G唔夠用(唔擺歌但會擺片)
唔追新ios
x過budget
想長用 應該會買埋ac+

唔會,我月頭買左細黑,開心使用中

有新買新

A11 processor (10nm chip)>>>>>>>> A10 processor(16nm chip)

自己諗想要X定8仔

依家買7 不如買部android旗艦好過

其實A10仲好勁

但係iOS11垃圾
Pokémon GO gaining iPhone exclusive AR+ mode powered by Apple’s ARKit

Zac Hall

After first demoing improved augmented reality features for Pokémon GO back at Apple’s developer conference in June, Niantic has officially announced AR+ mode for the hit game. AR+ leverages Apple’s ARKit framework to make Pokémon appear hyper realistic.
有冇巴打有用lightning sd reader?
求推介
Apple個隻得import冇export

ugreen

【我剁手都要买的宝贝(绿联苹果手机读卡器iphone6s8X内存扩容7plus电脑两用tfsd读卡器),快来和我一起瓜分红I包】http://m.tb.cn/h.BqApId 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥R82w0jnQ1v8¥后打开👉手淘👈

巴打用呢個?

ugreen 啲嘢都比較穩陣既
Pokémon GO gaining iPhone exclusive AR+ mode powered by Apple’s ARKit

Zac Hall

After first demoing improved augmented reality features for Pokémon GO back at Apple’s developer conference in June, Niantic has officially announced AR+ mode for the hit game. AR+ leverages Apple’s ARKit framework to make Pokémon appear hyper realistic.

仲pkm go
發現天氣凍,部機擺岀嚟擺到成部機都凍冰冰嘅時候個Touch Id反應會遲鈍咗好多
Adblock 2.8.2 又試network problem block 唔到
唔知點解熄左data 瞓,但起身check會話我用左data🤨
iOS11 control center個斷wifi同藍芽成日自己彈返出黎
鍾意細機
唔追新ios
x過budget

有新買新

A11 processor (10nm chip)>>>>>>>> A10 processor(16nm chip)

自己諗想要X定8仔

其實A10仲好勁
但係iOS11垃圾

根本a10仲屌打緊100% 安仔 u

Agger, 我用左六年android, 第一次轉iPhone,
從來未試過咁順
已confirm 如果你電廢

iOS 會降你頻
鍾意細機
唔追新ios
x過budget

有新買新

自己諗想要X定8仔

其實A10仲好勁
但係iOS11垃圾

根本a10仲屌打緊100% 安仔 u

Agger, 我用左六年android, 第一次轉iPhone,
從來未試過咁順

用過pixel 2 / op5t未
唔係話偏幫android 但事實係班an狗真係追得好貼 客觀睇返網上speedtest / run app test / multitasking test, s835配nougat/oreo 絕對屌打A10配ios11囉

好心apple寫好d個os啦
不過有幾樣野係android點都唔會追到

Airdrop 極速send file去iphone/mac機

1click Backup, restore又簡單

影相auto mode又快又靚

拍片 4k 60fps

依家仲有face id, 下年有embedded touch id
iphone7+ 256跌得咁快

iOS 會降你頻

iOS 10係咪都會?我部6仔以前打機唔窒
宜家愈黎愈窒

iOS 會降你頻

宜家愈黎愈窒

軟件開發商Primate Labs創辦人普爾(John Poole),得悉使用老化電池的舊iPhone,速度比換了新電池的差後,蒐集了數千部iPhone的數據,發現使用分別在1月及本月上架的iOS10.2.1及11.2作業系統的iPhone 6S(圖),都出現上述情況;iPhone 7亦如是。然而,使用較舊10.2作業系統的iPhone 6S就無此問題。
蘋果接獲關於iPhone 6S在螢幕顯示仍有40%電量時關機的投訴後,推出iOS10.2.1補救。普爾相信,iOS10.2.1與前版10.2的分別,在於10.2.1會在手機電池老化、儲電量減至某水平時,拖慢手機處理器速度,以防手機因為電量不足而不消數小時就關機的狀況出現。
iPhone的離子鋰電池可供完全充電500次,換言之充電越頻密,電池就越快老化,iPhone亦會越快無電。蘋果未有回應。
英國《泰晤士報》

iOS 會降你頻

宜家愈黎愈窒

點解閃魔仲唔出X既3D防塵版
reset完allsetting後
成日cap圖 唔會彈張圖出黎
要restart先得 但用多陣又會係咁
ip8+ 11.2.1

我都等緊
reset完allsetting後
成日cap圖 唔會彈張圖出黎
要restart先得 但用多陣又會係咁
ip8+ 11.2.1

啱啱中過一次呢個bug
用咗咁耐ipx第一次
iPhone真係會越用越慢!傳說獲Apple確認...想回復原來都有辦法
https://www.hk01.com/article/143105

我都等緊

廢事捱貴野又怕中伏
買住非全屏算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞