[月經] iOS集中討論區 (39) Jony Ive 回歸

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
屌⋯⋯
之前部SE拎咗去整
借咗部6仔返嚟用
仲back up好晒WhatsApp啲chat
用6仔個陣都冇事 啲record好地地
點知今日拎返部SE返嚟
Restore唔返啲record
同啲客嘅chat冇撚晒

點撚解back up完都係咁
有冇ching有解決方法
年尾最撚忙先嚟咁搞法

你有冇archive到個iphone backup?

有既可以洗機再restore一次

記住以後重要backup都要archive

試下用iphone6 icloud backup click番whatsapp data backup, 再插線backup資料一次上iCloud

之後restore部SE, 選擇番iphone6 果backup試下
想問下咁多位師兄, 知唔知點係lock screen 睇到AirPods 既電力, 之前見人整到 但係我唔識整

Widget開battery
請問有冇巴打iphone x用用下突然有好多光點 死點
如果拎去整會唔會當換mon要收錢?

部機一直用得好小心 用咗兩個禮拜

正常唔會

oled真係好多問題 希望唔收錢有得整啦

琴日廣東道apple store差唔多成個genius bar都係整iPhone X

唔係掛

好彩未有事咋

應該良率問題啫
係有事嘅,可能一買返嚟用一陣已經出事

最慘我係用落先突然有死點 拎去整係咪多數都換翻新機? 同埋有冇話保養期內最多整幾次?
想問下咁多位師兄, 知唔知點係lock screen 睇到AirPods 既電力, 之前見人整到 但係我唔識整

Widget開battery

或者開蓋再擺近部機,會彈電量box出嚟
突然發現開Siri 嗰陣冇左beep beep 聲

重有iOS 8 到而家個雙重驗証都係出殘體字, 幾時先肯fix
上左11.2.5好撚倒水

7plus原本11.1 b4
見到上面咁講有啲驚
本身諗住出X

上完等佢load下先喇

beta.................
有冇人用apple music 但係想轉地區down apps
次撚次都要逐首歌down返 有冇咩辦法解決

有冇試過用workflow 轉?

點用workflow轉
屌⋯⋯
之前部SE拎咗去整
借咗部6仔返嚟用
仲back up好晒WhatsApp啲chat
用6仔個陣都冇事 啲record好地地
點知今日拎返部SE返嚟
Restore唔返啲record
同啲客嘅chat冇撚晒

點撚解back up完都係咁
有冇ching有解決方法
年尾最撚忙先嚟咁搞法

你有冇archive到個iphone backup?

有既可以洗機再restore一次

記住以後重要backup都要archive

試下用iphone6 icloud backup click番whatsapp data backup, 再插線backup資料一次上iCloud

之後restore部SE, 選擇番iphone6 果backup試下

試過晒啦
我已經突登升返11.2嚟restore backup
點知都係乜都冇
唔緊要啦
我已經開始同逐個客講返嘢
已準備好被問候

感謝各位巴打解答

oled真係好多問題 希望唔收錢有得整啦

琴日廣東道apple store差唔多成個genius bar都係整iPhone X

唔係掛

好彩未有事咋

應該良率問題啫
係有事嘅,可能一買返嚟用一陣已經出事

有無相睇
應該好壯觀

部機插入部腦過資料 無啦啦裝左個應用兔大陸app
係咪入設定-儲存空間-刪app連資料一齊del就清乾淨 定係要用電腦del
有冇人可以講下6仔上左11.2.5?
有冇人可以講下6仔上左11.2.5?

上咗係快咗
Workflow有冇方法一次過開/閂好多alarm?

11.1 b4有核電bug 以後都唔會再有任何一版係咁襟
用緊iPhone x 最近fb睇片冇左聲 試左重裝
其他app冇問題
點搞
求救
本來有Apple muis 取消左
想整返做自己down 個list
好似搵極都搵唔到手動入個位

11.1 b4有核電bug 以後都唔會再有任何一版係咁襟

8+上咗11.2個GPS長期Hold住唔更新真係好撚煩
明明之前用11.0.2嗰陣一啲事都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞