[月經] iOS集中討論區 (39) Jony Ive 回歸

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
三叔pay可以用八達通喇
幾時到Apple ar diu

八達通正垃圾

你用三叔pay 增值會收你2.5%手續費

🙄

佢唔係話獨家咩
啫係唔會同其他人玩啦

呢幾日去左東京一轉,入左suica落電話
真係好方便
最正係睇睇下要搭咩車既時候下可以遞遞手就入到閘,唔使搵卡

巴打用8? 我想知7得唔得呀
但入錢點入?

7得日版機先加到suica
有冇咩widgets推介
三叔pay可以用八達通喇
幾時到Apple ar diu

八達通正垃圾

🙄

佢唔係話獨家咩
啫係唔會同其他人玩啦

真係好方便

但入錢點入?

我用X呀,可惜隻watch係港版S2, 冇得加埋
不過左手戴錶但card reader響右邊都未必方便

八達通正垃圾

🙄

佢唔係話獨家咩
啫係唔會同其他人玩啦

真係好方便

但入錢點入?

我用X呀,可惜隻watch係港版S2, 冇得加埋
不過左手戴錶但card reader響右邊都未必方便

入錢響suica app入面用apple pay
淘左粒電落黎,啱啱幫部6s換埋,又一部機復活

諾希

第一次換電梗係跟隨巴打

最緊要痴返嗰條所謂嘅防水膠邊,同埋每粒螺絲一定要裝返同一個位,因為長短會唔同有啲係好小差距

防水膠姐係打直II果兩條? 我最驚掀開個MON果下
isafeplay同isafespy有咩分別?

諾希

第一次換電梗係跟隨巴打

最緊要痴返嗰條所謂嘅防水膠邊,同埋每粒螺絲一定要裝返同一個位,因為長短會唔同有啲係好小差距

防水膠係痴住部機4條邊,所以換電拆mon時最好用風筒嘅熱風吹下4條邊,咁會易起啲起mon唔好死力拉起佢,你睇下啲片其實就會明

咁嘅分數算唔算正常?
isafeplay同isafespy有咩分別?

應該冇分別,一堆垃圾free app

諾希

第一次換電梗係跟隨巴打

防水膠係痴住部機4條邊,所以換電拆mon時最好用風筒嘅熱風吹下4條邊,咁會易起啲起mon唔好死力拉起佢,你睇下啲片其實就會明

我會努力架喇

咁嘅分數算唔算正常?

6s好似3千幾分
有無人係ios11.1.1有黑芒轉圈問題,情況係啱啱開始
今朝用好正常

諾希

第一次換電梗係跟隨巴打

同我換電條友話防水膠邊冇乜作用,冇同我痴返...

你信就ok啦

咁嘅分數算唔算正常?

6s plus邊有咁低
有無巴打聽電話拎開唔貼住耳仔個min 有時會唔識自己著返

7 plus 有試過

我8+ 11.2 之後經常性係咁

咁嘅分數算唔算正常?

6s plus邊有咁低

咁嘅分數算唔算正常?

6s plus邊有咁低

你粒電仲有幾多%容量
8+用11.2真係愈用愈慢 碌Whatsapp 都窒下窒下咁痴撚線 衰撚過用四年前部5C行iOS8
8+用11.2真係愈用愈慢 碌Whatsapp 都窒下窒下咁痴撚線 衰撚過用四年前部5C行iOS8

iOS明明係蘋果最剎食嘅產品,搞到咁樣

4000幾先正常6s plus 嘅話

4000幾先正常6s plus 嘅話

multi score 我講緊

咁嘅分數算唔算正常?

6s plus邊有咁低

你粒電仲有幾多%容量

100,新電嚟㗎

姐係唔關電事

btw 想問吓依家仲降唔降到落11.1 beta 4?
換過電,有成91%都同我降頻降到得600mhz, apple 唔怪之得部6慢到頂唔撚到,clock speed降左大半,本身a8都龜又1gb ram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞