【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike

有冇高手!?

覺得我友個頭如何?
成日唔夾吹完就gel gel極都冇進步

吹真係最重要

其次係gel

夾都只係點綴
成日唔夾吹完就gel gel極都冇進步

吹真係最重要

其次係gel

夾都只係點綴

都啱
咁我應該再練吹頭 而家我自己都覺得求其

有冇高手!?

覺得我友個頭如何?

好自然 不過側跟厚咗d?
好小可有高汁既日系髮型post
小弟係hairdo剪 幫我果個係係日本讀髮型學校既香港人 水準同日本人不相8仲 加上同佢溝通無難道

我依家既髮底側面同後面都係undercut左
比較令香港人接受到
一有時間都會上youtube睇日本人點gel
每日都會用一個鐘set頭
以下係我呢幾日既髮型

好小可會討論日系髮型
即刻開ac分享下心得
我依家都仲係新手階段 唔知幾時可以set到三科咁
識我既勿起底

好似好有型
小弟係hairdo剪 幫我果個係係日本讀髮型學校既香港人 水準同日本人不相8仲 加上同佢溝通無難道

比較令香港人接受到
以下係我呢幾日既髮型

好小可會討論日系髮型
即刻開ac分享下心得
識我既勿起底

好似好有型

唔係好似,根本就係型

完全適合玩唔到all back嘅臉型/頭型

Btw推崇呢類風格髮型係想人正視翻自己髮型適合嘅問題,而唔係盲目追隨某種髮型

有冇高手!?

覺得我友個頭如何?

好自然 不過側跟厚咗d?

我都係咁同佢講 整體感覺太過厚

不過佢玩嘅係另一種日系

比較令香港人接受到
以下係我呢幾日既髮型
[img]https://holland.pk/u53na9p8[img]
[img]https://holland.pk/t4up3k6a[img]
[img]https://holland.pk/gvud5ro1[img]
[img]https://holland.pk/uh82p746[img]
好小可會討論日系髮型
即刻開ac分享下心得
識我既勿起底

好似好有型

唔係好似,根本就係型

完全適合玩唔到all back嘅臉型/頭型

Btw推崇呢類風格髮型係想人正視翻自己髮型適合嘅問題,而唔係盲目追隨某種髮型

我話位巴打型 雖然髮型都好睇
想帶條女剪啲日系頭, 參考ig 嗰位nori190剪嗰啲
我自己就免喇
其實我有個簡單小小既教學
因為日系髮型雖然複雜
但其實係有規則既
有時巴打可能會睇三科d片黎學
但佢就好小會佢既髮型背後既原理
咁岩我前排係信和買左本三科出既髮型書
咁就有d教學去教你set頭之餘仲有背後既原理
依家整理緊 遲d post
希望幫到咁多位巴打
其實我有個簡單小小既教學
因為日系髮型雖然複雜
但其實係有規則既
有時巴打可能會睇三科d片黎學
但佢就好小會佢既髮型背後既原理
咁岩我前排係信和買左本三科出既髮型書
咁就有d教學去教你set頭之餘仲有背後既原理
依家整理緊 遲d post
希望幫到咁多位巴打

感謝
吹頭篇

影得唔好請見諒
等我再整理下
明天再post夾同gel頭篇
留名
好多架仔頭都係直頭髮 我男友攣毛, 想問下攣毛既巴打們咩髮型
好多架仔頭都係直頭髮 我男友攣毛, 想問下攣毛既巴打們咩髮型

係唔係呢一類
Kutar2213巴打真係高質,感謝
吹頭篇

影得唔好請見諒
等我再整理下
明天再post夾同gel頭篇

係唔係呢一類

呢類ok wor!!! More please
thx巴打依家個頭應該玩做到個效果。你個網睇左兩頁冇長頭放棄左

有無教學點整
thx巴打依家個頭應該玩做到個效果。你個網睇左兩頁冇長頭放棄左

有無教學點整

夾/電到pat陰s型 跟住幅圖吹頭 一邊吹貼一邊吹鬆 gel下搞掂
睇下圖 整下整下就得架啦 加油
夾髮篇

呢個教學佢會講番邊d位佢會點夾
所以跟佢呢個概念黎set都會好自然
新手可以唔洗做呢一步住
比心機學好吹同gel就ok
初學唔識用可以唔開著夾髮器黎識手感
到你真係覺得ok再學都未遲
另外如果set頭長期夾要用髮尾油或抗熱藥水打底,每次洗頭都要用護髮素/髮膜
如果唔係半個月都唔洗d頭髮應該會雜草
夾髮篇

新手可以唔洗做呢一步住
另外如果set頭長期夾要用髮尾油或抗熱藥水打底,每次洗頭都要用護髮素/髮膜
夾髮篇

新手可以唔洗做呢一步住

仲差16,17,18
巴打高質呀!
Btw 有冇巴打介紹邊隻髮夾好用同邊到買?小弟想買個兩用夾,可以同時夾曲同直,上網睇過沙宣VSCD119PIH好似唔錯,求指路
巴打高質呀!
Btw 有冇巴打介紹邊隻髮夾好用同邊到買?小弟想買個兩用夾,可以同時夾曲同直,上網睇過沙宣VSCD119PIH好似唔錯,求指路

沙宣ok的,好多女仔都用
不過你果個太粗,男仔可以幼小小,跟番你頭髮長度就ok
唔好係d格仔鋪買d 3-40 cheap野
夾到d頭髮超痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞