【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike

350 ok喎

學生價呀嘛

唔係學生既話幾錢

同問。
推一下
去voi voi位sis係去cwb?
岩岩book咗
下個禮拜都仲有幾多時間available ,新年前可以剪個靚髮

Get!
齋摸上手已經知道係好嘢嚟

Get!

報告報告!

Get!

報告報告!

DEUXER啫

Get!

報告報告!

DEUXER啫

deuxer唔多啱用

報告報告!

DEUXER啫

deuxer唔多啱用

髮泥?

DEUXER啫

deuxer唔多啱用

髮泥?

wax黎

報告報告!

DEUXER啫

deuxer唔多啱用

因為我個頭偏乾,所以用wax較為適合

泥我都覺得太乾了
keep住日日gel
一個月都唔洗又再進步多一截
不過有小小左右唔對應

忍住柒留長, 之後吹頭嘅時候經常性禁住啲位向下吹,
耐左之後就算剪翻短啲頭髮會無以前咁飛起

真?
而家好長遮哂耳,好想剪
但未諗好乜髮型好

至少我係咁做 咁都搞唔點真係唯有電
咩髮型真係幫唔到你, 我又唔知巴打你咩樣同喜好

電其實有咩用
岩岩book咗
下個禮拜都仲有幾多時間available ,新年前可以剪個靚髮

book咗邊間
想問下,上面個隻女仔髮形
吹完夾完個下真係好靚,但出街好易會塌番
如果想keep番個空氣感起到,要落咩gel,spray好
因為好怕gel得太死反而冇左個隻輕盈既感覺,唔想gel實左,但唔落野佢又會好快塌

吹頭前/後落小小髮尾油,gel既分量落小d
spray分兩次噴 但份量同你平時一樣
因為spray有水份 一次噴太多自然會塌同太硬唔自然
想問下,上面個隻女仔髮形
吹完夾完個下真係好靚,但出街好易會塌番
如果想keep番個空氣感起到,要落咩gel,spray好
因為好怕gel得太死反而冇左個隻輕盈既感覺,唔想gel實左,但唔落野佢又會好快塌

吹頭前/後落小小髮尾油,gel既分量落小d
spray分兩次噴 但份量同你平時一樣
因為spray有水份 一次噴太多自然會塌同太硬唔自然

巴打你個頭gel得好好睇
但估唔到你連女仔gel法都識

其實有次係有個讀緊ive髮型設計既朋友話比我知
未搵佢之前gel極都係兩個鐘內就塌
有次佢搵我幫我set頭
之後用佢既方法就日日都hold到十個鐘
原來佢話比我知日本同香港既氣候唔同
所以跟足哂日本人既做法係香港係唔work
有無人搵過Ichirin個Book剪?
想新年前剪返個頭
利申:巴
以前年代個個mk都日本髮型架啦 點會唔識剪呀佢地
以前年代個個mk都日本髮型架啦 點會唔識剪呀佢地

果d港/台式mk頭同日系點都有好大距離既
keep住日日gel
不過有小小左右唔對應

keep住日日gel
不過有小小左右唔對應

有冇巴打知道上圖兩個係咩髮色,顏色num係咩,洗唔洗漂,唔該各位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞