【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike
其實日本重有好多美容室都剪得好睇好出名,
唔洗咁執著係海洋都搞個頭, 重有好多選擇
有無啲網站或者其他途徑可以有啲髮型參考下

大把 睇住先
https://beauty.hotpepper.jp/catalog/mens/
依家搵緊salon做定research,準備星期六日就去剪
搵到幾間都好似唔錯,tokio有冇人試過?
同埋我想問女仔剪係咪貴啲架

應該係掛 因為頭髮多d長d?
有無啲網站或者其他途徑可以有啲髮型參考下

平時睇開呢個
http://www.beauty-box.jp/
其實側跟d頭髮打橫出有冇得搞?
困擾咗我好多年

我都係絲 想轉下髮型
我都想整你類似個隻陰 但我唔會夾曲 鐘意直 既陰
但髮尾就會整梨花頭 (e家已經係)
巴絲們剪完可唔可以上嚟匯報返

呢款其實難唔難set
驚剪完之後自己set唔返

緊係難啦痴線,我係香港咁多年冇見過有人整到個頭可以咁有束感
上個年代的MK迅雷頭就通街都係

整個咁嘅頭,要搞好耐

我都係絲 想轉下髮型
我都想整你類似個隻陰 但我唔會夾曲 鐘意直 既陰
但髮尾就會整梨花頭 (e家已經係)

我研究既結論好似係如果塊面個輪廓唔太突出,偏平面既話,夾曲應該好睇啲
絲打你幾時剪呀 我應該後日去

但夾曲個陰咪要朝朝都搞
我未諗好 因為唔知邊間好
hairdo?? 但我覺得我想要個陰唔太日式 因為日式好似會夾曲

我研究既結論好似係如果塊面個輪廓唔太突出,偏平面既話,夾曲應該好睇啲
絲打你幾時剪呀 我應該後日去

但夾曲個陰咪要朝朝都搞
我未諗好 因為唔知邊間好
hairdo?? 但我覺得我想要個陰唔太日式 因為日式好似會夾曲

我應該去vio vio
好似全部都係日本師傅,打電話去問過
其實要夾頭髮就一定架啦,頭係要set出黎架嘛

問題係夾唔到人地咁靚呀
所以由個陰直算啦
唔係voi voi咩

我應該去vio vio
好似全部都係日本師傅,打電話去問過
其實要夾頭髮就一定架啦,頭係要set出黎架嘛

問題係夾唔到人地咁靚呀
所以由個陰直算啦
唔係voi voi咩

一時手快打錯

絲打你知唔知學生$350係搵咩人剪 junior 定 stylist
唔該曬樓上位絲打 $350好抵

無知一問 染+電髮應該係剪頭髮前定後做
因為想分開兩間搞
一直都日系頭 我係allback 唔襯個種人
懶人學嘢留名⋯⋯
頭髮好長想剪,但唔知點剪好
困擾咗我好多年

困擾咗我好多年

我明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞