【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike
呢個post 啲圖都冇乜人戴眼鏡 ,有冇咩日系頭襯眼鏡

lm,想參考下

留名參考
不如大家展示下用開邊隻gel 同 定型噴劑

唔知有冇咩好推薦

唔知有冇咩好推薦

買gel頭野已經變成我興趣

呢度嗰d係我用開嘅spray同埋蠟
gel日本頭梗係用日本野

prejume 7
同gatsby紫色蠟差唔多質地
人地話用嚟打底幾好 但乾得幾快
我乾gel都覺得幾好 聽日試下濕gel
btw 咁多牌子入面佢差唔多最易洗

nakano 紫色
fiber狀 好似pizza芝士咁
(我覺得) 油d 上頭之後摔多會跟住就好難gel 可能我落得太多)
唔係好記得難唔難洗

arimino peace freeze keep(心心格仔)
呢隻係我用過最好用
質地都係同gatsby差唔多
但係gel落唔會冇啦啦乾咗 又好易gel到想要嘅型 帶點令身 冇咁啞色
都屬於易洗嘅

uevo 灰色 (積木)
似gatsby灰色
ok易gel 啞色
不過好快乾 gel都一半d頭髮會kick
至於易唔易洗,ok嘅

uevo 黃色
冇灰色咁好力 油d
我覺得唔算好用

spiky定型水
我喺銀城買 以為係流野
點知日本amazon都有得賣
好硬
遠少少噴均個頭 keep到成日 唔塌之餘中間仲可以再造型
但係都幾難洗
仲有老翻野,cheap野,絕版野,同gatsby

圖入有老翻銀頭蠟
老翻v&g 同埋you&me (可樂味架) 喺銀城買
跟住有卓悅都買到嘅水溶性粉紅色包裝髮泥
兩盒nakano出嘅sexy boy應該差唔多絕種 日本amazon都冇貨剩
陣味幾好聞 一個係漿糊味 一個係橘味
就麻麻地好gel 短頭髮用應該幾好

仲有新手專用嘅gatsby gastby gastby...
其實唔係唔好用 不過洗嗰陣硬係甩多幾條頭髮同埋好難洗
細嗰罐直頭係極品
hair ham就冇乜力 不過造型自然d 好似係
算係冇moving rubber咁難洗
啡色細罐係highlight 我都唔知點解會買咗
劣均喺手指揩上束頭髮又冇色 就咁揩又黏埋一條咁 仲有金粉喺上面閃下閃下

上面呢堆都係唔建議你買嘅

唔知有冇咩好推薦

prejume 7

nakano 紫色
(我覺得) 油d 上頭之後摔多會跟住就好難gel 可能我落得太多)
唔係好記得難唔難洗

arimino peace freeze keep(心心格仔)
呢隻係我用過最好用
但係gel落唔會冇啦啦乾咗 又好易gel到想要嘅型 帶點令身 冇咁啞色
都屬於易洗嘅

似gatsby灰色
ok易gel 啞色
至於易唔易洗,ok嘅

uevo 黃色
冇灰色咁好力 油d
我覺得唔算好用

spiky定型水
我喺銀城買 以為係流野
好硬
但係都幾難洗

咁呢啲係網上面買定係出面買㗎?

唔知有冇咩好推薦

prejume 7

nakano 紫色
唔係好記得難唔難洗

呢隻係我用過最好用
都屬於易洗嘅

似gatsby灰色
ok易gel 啞色
至於易唔易洗,ok嘅

uevo 黃色
冇灰色咁好力 油d
我覺得唔算好用

spiky定型水
我喺銀城買 以為係流野
好硬
但係都幾難洗

咁呢啲係網上面買定係出面買㗎?

uevo出面有 其他係日本amazon買
吹頭篇

影得唔好請見諒
等我再整理下
明天再post夾同gel頭篇

我都有呢本書 睇到就嚟識背

剪日系頭特別係圖呢隻型,你染咗會容易搞好多,個頭易臘好多,吹乾落泥一巢就起。
https://youtu.be/cFjD5_sSSJ4

純粹覺得靚仔 擺上嚟

純粹覺得靚仔 擺上嚟

個樣同個頭都唔錯喎
日系頭好型
睇拉打時已經覺得

可惜要好多頭髮先做到
日系頭好型
睇拉打時已經覺得

可惜要好多頭髮先做到

日系頭好型
睇拉打時已經覺得

可惜要好多頭髮先做到

前陰遮到個額頭都難
日系頭好型
睇拉打時已經覺得

可惜要好多頭髮先做到

前陰遮到個額頭都難

巴打甩頭髮?

前陰遮到個額頭都難

巴打甩頭髮?

我都係諗到呢樣

點會留唔到陰

純粹覺得靚仔 擺上嚟

個樣同個頭都唔錯喎

片主以前係肥仔嚟

而家美容後⋯⋯果然要型係唔可以懶

前陰遮到個額頭都難

巴打甩頭髮?

頭頂薄、幼、髮線上移
曾經都好想剪拉打主角d日本頭,可惜只可以剪短陸軍頭
雖然個topic好似已經轉左
不過都想分享下上次係cwb voi voi乜乜度嘅經驗
個頭其實剪得幾好睇
最重要係髮型師係日本姐姐,叫naoko
幾靚女,好有日本妹feel
好似台灣個女藝人麻衣嗰type
雖然個topic好似已經轉左
不過都想分享下上次係cwb voi voi乜乜度嘅經驗
個頭其實剪得幾好睇
最重要係髮型師係日本姐姐,叫naoko
幾靚女,好有日本妹feel
好似台灣個女藝人麻衣嗰type

大概剪咗幾錢

同埋你個頭持續咗幾耐?同埋好唔好gel之後
https://youtu.be/miCyh6jGZpY

卷髮都係咁型

都唔知咩人話日系髮係一支支咁
明明有好多種
想問下有冇巴打知ocean tokyo除左三科之外仲有邊個剪得好
下個月過去想試下去剪

唔知有冇咩好推薦

之前個fd帶去剪過次
用近佢隻modenica
想問下有冇巴打知ocean tokyo除左三科之外仲有邊個剪得好
下個月過去想試下去剪

成間海洋啲人都好得咖喎

幾時都話吹頭好緊要,今日唔駛一個鐘就完成了

Btw之前剪短咗

唔好意思 唔係想笑你 但我覺得似呢個
下個月過去想試下去剪

成間海洋啲人都好得咖喎

未試過唔知嘛
求其揀個is ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞