【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike
想問下有無乜產品可以洗乾淨d gel

同問

我洗頭會先洗濕個頭,再搽護髮素/髮膜係d頭髮到(唔好hi到頭皮)hold5分鐘再洗,
之後先用洗頭水洗頭,機本上都洗得哂d gel

其實有冇咩原理喺入面
點解用咗護髮素先會易洗d

唔好貪方便用幾合一嗰啲垃圾

[img] https://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_mall/anemone-c/cabinet/01118703/imgrc0065538929.jpg [/img]
我用呢隻 覺得潔淨力都ok 不過都係要洗兩次㗎啦
btw個頭皮洗完幾爽

其實有冇d洗頭水可以一次搞掂?

諗住下次試呢隻

呢隻野雷聲大雨點少喎 得個香字洗完個感覺麻麻地可能我係女仔覺得佢全set用好乾
如果日系salon漂髮大約幾錢到 上咗voi voi個網但見唔到佢有寫漂髮呢項服務

你當染兩次咁計 我之前問過有d係計你染兩次 有d就有package

同問

我洗頭會先洗濕個頭,再搽護髮素/髮膜係d頭髮到(唔好hi到頭皮)hold5分鐘再洗,

其實有冇咩原理喺入面

洗完頭仲要唔要落返護髮素
唔落咪掉轉左酸鹼

同問

其實有冇咩原理喺入面

唔落咪掉轉左酸鹼

我都諗緊呢樣野

其實有冇咩原理喺入面

唔落咪掉轉左酸鹼

我都諗緊呢樣野

我見有個網講d外國人試過掉轉用 頭髮會蓬鬆d

其實有冇咩原理喺入面

唔落咪掉轉左酸鹼

我都諗緊呢樣野

其實我都係上網搵方法
有d做法係搵一隻清潔力特強既洗頭水洗走d gel
但聽人講果d洗頭水太多化學野
用得多對頭皮冇咁好
另一個就係用護髮素/髮膜洗走d gel
有巴打講到酸鹼問題
其實我都唔太清楚
因為洗完頭我都去訓教 所以唔清楚有乜影響
但起身洗頭我會先洗頭水--->髮膜
感覺洗完d頭髮係靚d 好gel d
btw,如果有更好既護髮方法不妨大家交流下 始終gel頭係長玩長多 唔係gel幾年甩哂d頭髮

我都諗緊呢樣野

其實我都係上網搵方法
用得多對頭皮冇咁好
有巴打講到酸鹼問題
其實我都唔太清楚
btw,如果有更好既護髮方法不妨大家交流下 始終gel頭係長玩長多 唔係gel幾年甩哂d頭髮

thx
我發現甩得好多頭髮之後係一田買左隻有機洗頭水
覺得甩少左 但再返去睇已經唔見有得買

我都諗緊呢樣野

其實我都係上網搵方法
用得多對頭皮冇咁好
有巴打講到酸鹼問題
其實我都唔太清楚

上網搵到嘅
造型師Nina Dimachki表示,護髮素的使用目的在於使頭髮順滑不毛躁,易於梳理,同時修復染燙損傷。因此洗髮水和護髮素的使用順序,應當根據頭髮特徵而定:

又軟又細且受損程度較輕的頭髮本身就比較垂順,可以考慮先用護髮素再用洗髮水。這樣的好處在於,經過2遍的清洗(護髮素一遍,洗髮水再一遍),頭髮不會因為護髮素的過度作用而變得緊貼頭皮,不蓬鬆。

但粗硬,或損傷嚴重的頭髮則不同。這種發質往往需要在護髮產品的幫助下,變得柔順不毛躁。而先用護髮素會使其在洗髮水的揉搓下大量流失,護理作用減弱。因此這裡就要先用洗髮水,後抹護髮素。

原文網址:https://kknews.cc/fashion/mqjmq2.html
有冇直髮夾介紹
有冇直髮夾介紹

One dam
有冇直髮夾介紹

Philip有隻金色嘅直髮夾 唔錯
有冇直髮夾介紹

One dam

邊到有得買
有冇直髮夾介紹

One dam

邊到有得買

amazon jp應該有 不過唔知送唔送
如果日系salon漂髮大約幾錢到 上咗voi voi個網但見唔到佢有寫漂髮呢項服務

你當染兩次咁計 我之前問過有d係計你染兩次 有d就有package

Thx 但你果陣染last到幾耐 之前上網睇過話㗎仔㗎妹會成日去salon補色 因為日本染料同香港平時果啲唔同 會易甩色不過冇咁傷

Thx 但你果陣染last到幾耐 之前上網睇過話㗎仔㗎妹會成日去salon補色 因為日本染料同香港平時果啲唔同 會易甩色不過冇咁傷

的確 染深啡d髮質仲好左
不過染銀色就超傷,d頭髮水份好似抽亁哂
大約兩個月補一次色,次次都好滿意

我又唔覺得個頭好左 無乜大分別
而家果個頭係日本染 染啡到黑果d
返左嚟兩個月已經甩得七七八八
金到

One dam

邊到有得買

香港用唔到

One dam

邊到有得買

香港用唔到

用adaptor得唔得?

香港用唔到

乜呢個年代重有人用變壓器咖咩?

香港用唔到

咁得唔得先 我屋企好多兩腳插

香港用唔到

i mean兩腳轉三腳

i mean兩腳轉三腳

你肯定嗰啲係adaptor唔係plug converter咪試下囉

i mean兩腳轉三腳

你肯定嗰啲係adaptor唔係plug converter咪試下囉

冇野啦 係旅行嗰啲plug converter
有冇啲唔洗gel又少少長嘅髮型推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞