【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike
係香港gel唔返日本個型

點解?因為氣候?

其中一樣啦, 重有水入面嘅成分唔同都關事

洗頭嗰陣d水?定空氣入面d水

當然洗頭啦

要慢慢習慣返
Amazon 除非買ナチュラル, 個價係正常,其他都係貴到痴線,根本唔值。 我寧願買返deuxer 玩
其他渠道有:
1.官網買,係只可貨到付款麻煩d,但我都係官網,2.有人幫手而且好少斷貨
3.Loft 我記得只收本地信用卡
4.Fit online store 都可以,不過無貨
5.係日本本地買

另外今日去完voi voi ,我覺得都仲可以,
不過set 好求奇,同埋個人不鍾意髮型師出口術,剪完/染完就讚
毒撚想問
上面都有巴打去voivoi剪 都有啲性趣
係咪要留到好長先剪到啲髮型
同埋最驚就係佢剪到天花龍鳳都好 自己都set唔番
之前唔太理形象gel頭夾髮個啲0認識
stylist會唔會教點搞 究竟大家係邊到學
毒撚想問

自己上網睇片,慢慢跟住gel跟住學
Gel多幾次自然會純熟,同埋stylist gel嗰陣可以問下佢同留意下佢係點gel
毒撚想問

Gel多幾次自然會純熟,同埋stylist gel嗰陣可以問下佢同留意下佢係點gel

多謝巴打回先
我見個啲髮型唔落gel好似會出事一pat野咁
始終返學唔會日日gel
真心想學下 不過髮蠟髮泥spray個啲都未識分
電髮個啲又係點玩
真係要惡補下啲基礎知識 巴打有冇啲資料好推介
希望大家唔會嫌細佬太毒乜都唔識
毒撚想問

多謝巴打回先
始終返學唔會日日gel
電髮個啲又係點玩

蠟泥都係用嚟gel頭
spray姐係噴髮膠 用嚟定型
電髮要等d更專業嘅巴打講解

夾頭就攞隻熱嘅夾 夾攣d頭髮
攣攣哋好似電咗咁 gel出嚟效果唔同好多
不過要落防熱藥水 唔係會好傷頭髮 好似係
btw夾完頭d攣毛洗完會冇咗 電髮唔會
利申 識少少 9up
小弟最近想去Hairdo 剪髮
有冇咩要留意
Book 同 去到係咪都係要用英文
有冇咩要留意

可以廣東話㗎喎
毒撚想問

多謝巴打回先
始終返學唔會日日gel
電髮個啲又係點玩

蠟泥都係用嚟gel頭
spray姐係噴髮膠 用嚟定型
電髮要等d更專業嘅巴打講解

夾頭就攞隻熱嘅夾 夾攣d頭髮
攣攣哋好似電咗咁 gel出嚟效果唔同好多
不過要落防熱藥水 唔係會好傷頭髮 好似係
btw夾完頭d攣毛洗完會冇咗 電髮唔會
利申 識少少 9up

有冇咩要留意

可以廣東話㗎喎

咁好
唔該哂
有冇巴打用左ocean 既泥/臘之後有賽後報告
毒撚想問

其實日系salon 香港有唔少,你都可以睇下其他,比如Hair Xavier, Hairdo 等
正常係你想剪咩髮型,比如有張相,你再對比下自己同個model, 如果你未剪的頭髮長度仲短過model, 咁點剪
髮型師set得好你自己set唔返咁好正常,始終你唔係專業或set得多的話
有冇巴打用左ocean 既泥/臘之後有賽後報告

你想知咩邊方面
前面有巴打用edge同natural
我就用緊air, 仲有買左edge未到
比較想知唔噴spray 夠唔夠力,同用個陣會唔會好難用。而家用更果隻泥,唔知係我本身髮質唔好定點,一抄起就kick曬,睇片好似好順好滑咁。
比較想知唔噴spray 夠唔夠力,同用個陣會唔會好難用。而家用更果隻泥,唔知係我本身髮質唔好定點,一抄起就kick曬,睇片好似好順好滑咁。

Air 我覺得係香港唔用spray 捱唔耐,但air 係我覺得用過最易用最方便,而且噴埋spray都幾自然。要夠力可以買deuxer6

Air 我覺得係香港唔用spray 捱唔耐,但air 係我覺得用過最易用最方便,而且噴埋spray都幾自然。要夠力可以買deuxer6

好!下次試下deuxer6

Thx 巴打
https://youtu.be/P1huAwPgYK0
呢d睇落就好易
但自己gel就會fail晒
呢d睇落就好易

佢未gel好似吹柒咗咁
一gel完就型晒
呢d睇落就好易

佢未gel好似吹柒咗咁
一gel完就型晒

三科啲頭髮本身硬同易夾, 有啲嘢係天生學唔嚟
呢d睇落就好易

佢未gel好似吹柒咗咁
一gel完就型晒

I know that feel bro 我頭髮都好硬 但鳩毛 咁,佢好似好易就抽起一堆頭髮夾,但自己夾就好難,中間好多髮絲散開曬。
呢d睇落就好易

佢未gel好似吹柒咗咁
一gel完就型晒

I know that feel bro 我頭髮都好硬 但鳩毛 咁,佢好似好易就抽起一堆頭髮夾,但自己夾就好難,中間好多髮絲散開曬。

應該係硬定軟易gel易夾
呢d睇落就好易

佢未gel好似吹柒咗咁
一gel完就型晒

佢啲頭髮望落好順同唔會,其實佢夾之前有冇落野
呢d睇落就好易

佢未gel好似吹柒咗咁
一gel完就型晒

夾之前應該有落防熱掛
呢d睇落就好易

佢未gel好似吹柒咗咁
一gel完就型晒

夾之前應該有落防熱掛

三科嗰隻髮質真係特別嘢嚟
佢啲頭髮攞起一執就可以定係到,
但夾完又會有變化, 最大嘅特點係
夾完之後落wax都唔會打回完型,
所以佢有兩個月無剪再整頭都可以有效果,
正常人長到咁落乜都無用啦, 係佢先可以咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞