【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike
搭單一問,有冇中長度吹頭髮同gel頭教學分享
留緊長但係依家啲髮頭唔係好識吹同gel頭

有冇相睇睇 遮樣po上嚟睇下

前陰過下巴有多,頭頂都長。係側邊同後邊底唔長唔短咁,紮又唔好睇。有冇咩吹頭技巧可以有造型感啲?
好驚比人起底

呢d啱唔啱?

中長都係靠電容易d出volume (好似係)
吹嗰陣都係盡量唔好停 係咁fing d頭髮同個風筒 可以試下拎起一執吹下個髮根 再等佢乾先放返低
做幾次成個頭會厚d (唔係好識教 講到1999)
gel頭手勢就睇片學好d 就咁好難講
Thx巴打
不過我依家頭髮太長,如果剪嘅話應該會試依種髮型
不過仲想繼續留下先

前陰過下巴有多,頭頂都長。係側邊同後邊底唔長唔短咁,紮又唔好睇。有冇咩吹頭技巧可以有造型感啲?
好驚比人起底

呢d啱唔啱?

吹嗰陣都係盡量唔好停 係咁fing d頭髮同個風筒 可以試下拎起一執吹下個髮根 再等佢乾先放返低

我本身都電左小小,不過要配合埋吹頭先做到個好啲嘅效果。開始練下吹頭先,前陰易吹,但後邊難

好驚比人起底

呢d啱唔啱?

我本身都電左小小,不過要配合埋吹頭先做到個好啲嘅效果。開始練下吹頭先,前陰易吹,但後邊難

加油
留名
https://youtu.be/Y9r_K9vZoXQ
你哋係咪講緊呢個三科??

就係佢

佢嘅片真係高質

剪碎佢咋嘛間間都剪到架啦

都唔係架 有時有d伏到剪pat陰都剪唔好
又唔問清楚先落手 比埋相都亂撚咁剪

啱呀!就係因為咁先上嚟問
有時候想gel嗰陣時 零零舍舍個忽係冇咗
Gel極都gel唔似
留名
講真,你地去東京我真係極推薦一定要去三科個到剪一次,真係柒去型返
留名 遲下去剪先
個底本身剪得好、好易set

想睇晒全景 睇到一邊睇唔到另一邊

啱呀!就係因為咁先上嚟問
有時候想gel嗰陣時 零零舍舍個忽係冇咗
Gel極都gel唔似

同埋pat陰真係唔係好多人識剪 多數都唔識分開兩邊咁留 搞到想好似日本仔咁 分開pat陰都唔得
你地嘅髮型係唔係個髮型師幫你諗嘅?
https://www.youtube.com/watch?v=Rfsehi-ezW8
有解說,其實可能佢D髮質易定型,我有D位同佢差唔多咁整,但好難
你地嘅髮型係唔係個髮型師幫你諗嘅?

乜你係?
https://www.youtube.com/watch?v=Rfsehi-ezW8
有解說,其實可能佢D髮質易定型,我有D位同佢差唔多咁整,但好難

都關事,同保養頭髮同樣係要有學問

佢美容師 一定有佢辦法保護頭髮

同埋一睇就知佢個頭係剪得靚

一抄起已經係有個型係度

唔識欣賞 成堆草咁

香港唔岩日本仔頭 你落街一個怪風已經無撚左 二黎濕焗
上去俾相佢睇算la

第二選擇:自學

依家自學剪頭髮係香港D髮佬hea 到仆街 仲夠膽收300-800$ 剪完仲柒過之前
好小可有高汁既日系髮型post
小弟係hairdo剪 幫我果個係係日本讀髮型學校既香港人 水準同日本人不相8仲 加上同佢溝通無難道

我依家既髮底側面同後面都係undercut左
比較令香港人接受到
一有時間都會上youtube睇日本人點gel
每日都會用一個鐘set頭
以下係我呢幾日既髮型

好小可會討論日系髮型
即刻開ac分享下心得
我依家都仲係新手階段 唔知幾時可以set到三科咁
識我既勿起底
好小可有高汁既日系髮型post
小弟係hairdo剪 幫我果個係係日本讀髮型學校既香港人 水準同日本人不相8仲 加上同佢溝通無難道

我依家既髮底側面同後面都係undercut左
比較令香港人接受到
一有時間都會上youtube睇日本人點gel
每日都會用一個鐘set頭
以下係我呢幾日既髮型

好小可會討論日系髮型
即刻開ac分享下心得
我依家都仲係新手階段 唔知幾時可以set到三科咁
識我既勿起底

巴打呢個頭好型
btw gel到咁唔算新手啦

我依家個髮係咁 我好想電 同埋剪到似架仔啲

我依家個髮係咁 我好想電 同埋剪到似架仔啲

巴打個頭都唔錯
你試下gel到中間高返少少 睇下點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞