【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike
好小可有高汁既日系髮型post
小弟係hairdo剪 幫我果個係係日本讀髮型學校既香港人 水準同日本人不相8仲 加上同佢溝通無難道

我依家既髮底側面同後面都係undercut左
比較令香港人接受到
一有時間都會上youtube睇日本人點gel
每日都會用一個鐘set頭
以下係我呢幾日既髮型

好小可會討論日系髮型
即刻開ac分享下心得
我依家都仲係新手階段 唔知幾時可以set到三科咁
識我既勿起底

呢位巴打剪得幾好
好過上面個幾位
日系黎講算幾自然幾靚
有冇啲日系髮型屋介紹下,同埋樓上講東京剪咪會溝通唔到
留名
留名
留名
有冇啲日系髮型屋介紹下,同埋樓上講東京剪咪會溝通唔到

唔會,佢比圖你睇
小弟係hairdo剪 幫我果個係係日本讀髮型學校既香港人 水準同日本人不相8仲 加上同佢溝通無難道

比較令香港人接受到
以下係我呢幾日既髮型

好小可會討論日系髮型
即刻開ac分享下心得
識我既勿起底

呢位巴打剪得幾好
好過上面個幾位
日系黎講算幾自然幾靚

只要唔係牛郞個種日仔頭

基本上好自然好好睇

Btw第一張求指教
有冇巴打用開邊隻直髮夾同風筒

比較令香港人接受到
以下係我呢幾日既髮型

好小可會討論日系髮型
即刻開ac分享下心得
識我既勿起底

Search左hairdo
係咪銅鑼灣個間?可唔可以share叫邊個剪同幾錢?

我依家個髮係咁 我好想電 同埋剪到似架仔啲

比兩款同巴打相似既髮底你睇下先

個頭染得淺色可以試下呢d做型

只要唔係牛郞個種日仔頭

基本上好自然好好睇

Btw第一張求指教

https://youtu.be/UymsyVhKnnY
我係參考左呢個日本人既做法
不過係簡化同柒化版
留名跟進學野

幾時都話吹頭好緊要,今日唔駛一個鐘就完成了

Btw之前剪短咗

Btw之前剪短咗

參考呢個

死圖

Search左hairdo
係咪銅鑼灣個間?可唔可以share叫邊個剪同幾錢?

係呀 不過我果個已經轉左第到做 如果無加價既話淨剪好似係360
第一次我覺得都係可以去hairdo剪 始終唔係日本人都好 個個都係日本留過學
絕對有咁既知識可以set到日系風格
btw,我依家係呢到 搵一個叫mac ho既香港人幫我剪 好多時我有一d新既諗法想點剪既時候佢都會詳盡解釋番可行性(因為頭骨 臉型每個人都唔同)所以次次都好滿意

去邊到剪都好 最緊要個髮型師同自己夾

Btw之前剪短咗

下次可以染淺色小小 可以令個層次更出
其實短唔緊要 最緊要gel到夌型既層次就ok

Btw之前剪短咗

染邊隻色好好啲?
我又唔想太過淺色 我又日本咁白襯托得起
日系髮型真係好正
我遲啲都想去剪頭髮
成個頭交比個stylist設計點剪
如果去hairdo得唔得
不過我係絲 見呢度好似都係巴分享多?

Btw之前剪短咗

染邊隻色好好啲?

大路d 染深啡色先 一來個層次更出 二來會令你臉色感覺更白 三來洗走頭髮既黑色素
令你遲d染髮都會上色好多
日系髮型真係好正
我遲啲都想去剪頭髮
成個頭交比個stylist設計點剪
如果去hairdo得唔得
不過我係絲 見呢度好似都係巴分享多?

如果有心水可以比相佢睇
無都唔緊要 因為佢地唔會hea剪
放心hairdo 7成都係女幫襯

染邊隻色好好啲?

大路d 染深啡色先 一來個層次更出 二來會令你臉色感覺更白 三來洗走頭髮既黑色素
令你遲d染髮都會上色好多

明白晒,我照鏡嗰陣就見到好有層次
但唔知點解影相就見唔到

原來係髮色問題 唔該哂巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞