【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike
各位巴打,我想問電同夾2樣都攣毛,咁其實有咩分別架?
我有M字額但係好彩頭髮算多,心思思想整分界頭遮住

電咪方便啲, 本身已經攣攣地唔洗搞咁多嘢, 落wax已經有束感
夾就多功夫, 但每次都可以用唔同夾法試唔同做型多啲變化

電得好gel 一gel 就出街
電夾自由度高同時=你果日set得唔好就會柒。我練左一年都唔知有無架仔5成水準,唔係咁易

btw 上次俾人電左韓仔個種curl心裏屌左一聲 雖然我唔怪個髮型師

電得好gel 一gel 就出街
電夾自由度高同時=你果日set得唔好就會柒。我練左一年都唔知有無架仔5成水準,唔係咁易

btw 上次俾人電左韓仔個種curl心裏屌左一聲 雖然我唔怪個髮型師

㗎仔頭有㗎仔式電髮咖 唔好亂嚟話電就電

請問係叫咩名

hair13,入面好似得一間salon不過要book 前幾日去剪都好多人200有找,俾圖佢就得,最重要係佢知咩叫瀏海唔好短過眉
好多濕鳩髮型師剪完我想即刻屌佢老母

絲打搵邊個剪?

搵老闆剪叫啊wing,同場仲有個女師傅不過未試過

呢隻好唔好用?

呢隻好唔好用?

嗰前身陶瓷板兩邊薄,應該幾適合男士頭髮用

呢隻好唔好用?

幼馴染

呢隻好唔好用?

呢隻好似係三科用果隻版子,但好似香港唔多見有,Google 過冇咩資料咁

呢隻好似係三科用果隻版子,但好似香港唔多見有,Google 過冇咩資料咁

香港用唔到咖
btw 今日又唔夾頭齋落gel
會唔會好柒
會唔會好柒

頂既層次gel得好好
會唔會好柒

頂既層次gel得好好

多謝
btw側跟焗住鏟 覺得好難留同好難gel得靚
尋日去咗樓上絲打介紹個間voi voi 剪頭髮
咁岩又係奈緒子剪
屌奈緒子好撚靚,五官好細緻,全程都目不轉睛咁係塊鏡到望住佢
我剪個時無翻譯,用半桶水英文+body language 形容比佢聽我想要咩效果
剪得好細心,結果都好滿意
不過幾貴,$450 仲要第一次剪已經九折咗
個人認為如果係大剪可以試下呢間,但如果淨係修下就貴得濟
會唔會好柒

頂既層次gel得好好

多謝

其實鏟側面都可以做到日系
你可以參考modelバトシン既髮型
佢既髮式其實都係鏟左側同後
依家雖然佢個頭幾韓式

呢類既髮底可以改善到側面頭髮打橫生既問題
再長d 開始有小小日系feel

再長d

我依家都跟佢呢個方法番緊側面
至於gel得唔好既問題可以用電解決
我都諗住留長完再電
呢隻剷晒側面同後面, 我夏天嗰時類似係咁, 唔會焗住晒

會唔會好柒

頂既層次gel得好好

多謝

其實鏟側面都可以做到日系
你可以參考modelバトシン既髮型
佢既髮式其實都係鏟左側同後
依家雖然佢個頭幾韓式

呢類既髮底可以改善到側面頭髮打橫生既問題
再長d 開始有小小日系feel

再長d

我依家都跟佢呢個方法番緊側面
至於gel得唔好既問題可以用電解決
我都諗住留長完再電

山p呢個頭真係好撚正如果我有佢咁靚仔實留呢種

山p呢個頭真係好撚正如果我有佢咁靚仔實留呢種

呢d髮型真係要靠樣搭救
唔靚仔留呢d只會更柒
你哋日日gel頭會唔會搞到d頭髮好乾好枯

日子耐就難整返個型

日子耐就難整返個型

補充:唔止淨係gel啦,吹同用夾好似仲傷

日子耐就難整返個型

都係咁上下 不過後面好似薄咗

日子耐就難整返個型

都係咁上下 不過後面好似薄咗

每次洗頭都用髮膜
每次gel頭前都落髮尾油/抗熱藥水
呢d功夫係唔小得的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞