【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike
其實側跟d頭髮打橫出有冇得搞?
困擾咗我好多年

留長再電?

電到向下垂?
其實側跟d頭髮打橫出有冇得搞?
困擾咗我好多年

留長再電?

忍住柒留長, 之後吹頭嘅時候經常性禁住啲位向下吹,
耐左之後就算剪翻短啲頭髮會無以前咁飛起

留長再電?

真?
而家好長遮哂耳,好想剪
但未諗好乜髮型好

留長再電?

真?
而家好長遮哂耳,好想剪
但未諗好乜髮型好

至少我係咁做 咁都搞唔點真係唯有電
咩髮型真係幫唔到你, 我又唔知巴打你咩樣同喜好
牛郎頭
包膠一下先
岩岩終於去左vio vio到剪了,幫我剪既係奈緒子
咁因爲小女子識啲日文既,咁佢既英文都好好
同埋我搵晒圖片,於是我地半日半英咁溝通都ok,若然唔得隔離都會有translate既起到
因為我本身好長,今次應該剪左15-17cm,佢都話我好勁一剪剪咁多
之前都試過起日本剪,呢間比我感覺都差唔多
剪剪下如果有野想叫佢比下意見都ok,出黎好滿意
呢間絕對會encore!

不過平時剪開100蚊左右,感受到日本人對髮型既態度係唔同 香港人黎講,剪頭髮可能真係剪短左/剪個形大概咁上下就係
對日本人黎講,髮型係真係好重要,第2塊面咁,要剪得好仔細
雖然350一次真係幾貴下(相比我以前剪開100),但真係只可以講一分錢一分貨,睇黎我已經番唔到轉頭去剪以前個間

350只係剪?

不過平時剪開100蚊左右,感受到日本人對髮型既態度係唔同 香港人黎講,剪頭髮可能真係剪短左/剪個形大概咁上下就係
對日本人黎講,髮型係真係好重要,第2塊面咁,要剪得好仔細
雖然350一次真係幾貴下(相比我以前剪開100),但真係只可以講一分錢一分貨,睇黎我已經番唔到轉頭去剪以前個間

350只係剪?

洗頭,吹,剪,之後用電髮夾幫我夾一夾個造型

350 ok喎
有冇巴絲有邊間推介
熟嗰個髮型師越剪越hea 又越加越貴
想襯新年轉個人幫我剪
牛郎頭

雖然都係日系 不過同出街頭差好遠
呢d先係牛郎頭

唔好一見日本仔頭就亂咁叫

350 ok喎

學生價呀嘛

絲打係咪比你上面個幾幅圖個髮型師睇?
你覺得幾多成似?

學生價呀嘛

絲打係咪比你上面個幾幅圖個髮型師睇?
你覺得幾多成似?

我夾左幾張圖
呢一張圖既style,

呢一張圖既陰

仿真度都8成?其實好難咁計既,每個人面形都唔同好難比較,加上佢又會覺得點樣襯你啲再改小小,不過我就好滿意

我都想剪呢種陰但又驚自己番到屋企set唔到
佢有無教埋你自己係屋企點夾個頭?
咁剪個時個翻譯一直係隔離睇住? 會唔會好尷尬
包膠一下先
岩岩終於去左vio vio到剪了,幫我剪既係奈緒子
咁因爲小女子識啲日文既,咁佢既英文都好好
同埋我搵晒圖片,於是我地半日半英咁溝通都ok,若然唔得隔離都會有translate既起到
因為我本身好長,今次應該剪左15-17cm,佢都話我好勁一剪剪咁多
之前都試過起日本剪,呢間比我感覺都差唔多
剪剪下如果有野想叫佢比下意見都ok,出黎好滿意
呢間絕對會encore!

我都係奈緒子剪

350只係剪?

350 ok喎

學生價呀嘛

唔係學生既話幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞